Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko sveikinmas Lietuvos mokslininkų sąjungos suvažiavimo dalyviams

Gerbiamieji Mokslininkų sąjungos suvažiavimo dalyviai,

nuo pirmųjų įsteigimo metų – 1989-ųjų – Lietuvos mokslininkų sąjunga nuveikė daug reikšmingų darbų, susijusių su šalies mokslo ir studijų sistemos pertvarka. Jūs esate viena iš aktyviausių ir konstruktyviausiai veikiančių visuomeninių organizacijų, kuri vienija mokslininkus ir generuoja naujas mokslo idėjas.

butkeviciusČia susibūrę mokslo žmonės, kad ir kokie būtų jų vardai, titulai ir pareigos, visi drauge kuria modernios Lietuvos viziją, brėžia valstybės vystymosi kryptis, atsižvelgdami į pažangiausią pasaulio mokslo patyrimą.

Nuo Jūsų sutelktų pastangų labai priklauso fundamentinių ir taikomųjų mokslo tyrimų plėtra, jų pritaikymas Lietuvos ūkio ir kultūros reikmėms. Nors įsteigėme verslo slėnius, tikėdamiesi paskatinti verslą ir mokslą bendradarbiauti, tačiau didysis proveržis dar neįvyko.

Tad aš tvirtai tikiu, kad tik suvienytos mokslininkų jėgos, visų mokslo ir studijų institucijų bendras darbas gali paspartinti perspektyviausių mokslo krypčių raidą, atnešti visai valstybei naudingų rezultatų.

 

Kaip rodo turininga šio suvažiavimo darbotvarkė, apie tai Jūs ketinate plačiai ir atvirai diskutuoti. Tolesnė Lietuvos mokslo ir studijų sistemos pertvarka, mokslininko vaidmuo kuriant ir įgyvendinant valstybės strategiją – itin aktualios temos, padėsiančios atsakyti į svarbius nūdienos mokslo klausimus.

Gerbiamieji suvažiavimo dalyviai, svečiai, pranešėjai ir moderatoriai, linkiu Jums kūrybiškos, energingos ir, žinoma, konstruktyvios dienos. Modernios Lietuvos ateitis patikėta Jūsų intelekto galiai. Teklesti mokslo Lietuva.

 

Algirdas Butkevičius

2016 m. gegužės 21 d.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.