Projektas „Spiečius“

JAV paskelbė sukūrusį naują superginklą, galintį iš esmės pakeisti galių balansą.

Tai projektas „Spiečius“ (angl. Swarm) – kartu veikianti keliasdešimties nepilotuojamų skraidančių aparatų – dronų – grupė. Toks spiečius gali būti naudojamas, siekiant nuslopinti šiuolaikines oro gynybos sistemas.

Pirmoji spiečiaus užduotis – suklaidinti taikinių nustatymo ir atpažinimo sistemą, kad raketos būtų paleistos į juos, o neį  dronų maskuojamus JAV naikintuvus.

Praktiškai tai atrodys štai taip.

Imamas vienas penktos kartos naikintuvas „F-35 Lightning II“. Jis turi „stealth“ technologiją, todėl yra vos pastebimas, ir nedideliame aukštyje gali būti palaikytas paprastu lapu.

mike1

Dideliame aukštyje jis gali būti klaidingai palaikytas tiesiog mažu debesėliu.

mike2

Nuotraukoje aiškiai matyti, kad lėktuvas turi puikią aerodinaminę formą.

F-35 turi ir konteinerį su miniatiūriniais projekto „Spiečius“ dronais. Artėdamas prie Rusijos, naikintuvas paleidžia dronus, kurie dezorientuoja visas aptikimo sistemas.

mike3

Kaip matyti nuotraukoje, kiekvienas dronas turi dvi didelės raiškos vaizdo kameras ir GPS anteną.

Po to, dengiamas dronų, F-35 įskrenda yra draudžiamą zoną.

mike4

Ją saugo zenitinis-raketinis kompleksas S-400 „Triumf“. Nuotraukoje gerai matyti jo 360 laipsnių apžvalgos radiolokacinės sistemos radaras.

mike5

S-400 aptinka taikinį, nustato jo greitį, kryptį, ir ima jį sekti. Tuo pačiu nustato, kad taikinys nėra panašus į mažą debesėlį, o labiau primena spiečių, kuris mėgina paslėpti naikintuvą.

mike6

Po mažiau nei dešimties sekundžių S-400 nusitaiko ir paleidžia raketą.

mike8

„Spiečiaus“ kūrėjai tikisi, kad raketa nusitaikys į dronus ir praskries pro šalį, tik šiek tiek išgąsdindama pilotą.

mike9

Tačiau jie nežino, kad S-400 perimetrą dar saugo „Erškėtuogės“ kompleksas, turintis dronų apgaviko reputaciją. Štai jis:

mike10

Jis imituoja palydovo signalą ir perima dronų valdymą, pasiųsdamas jiems naujas koordinates ir užduotis. Pavyzdžiui, apgauti dronai gali pulti savo lėktuvą:

mike11

Nuotraukoje matyti, kaip spiečius užpuola naikintuvą. Pilotas, apimtas panikos, bando susisiekti su vadaviete, bet nėra ryšio, nes „Erškėtuogė“ užblokavo ir komunikacijos linijas.

Tada zenitinė raketa pataiko į naikintuvą.

mike12

Lėktuvas pradeda kristi.

mike13

Pilotas sėkmingai katapultuojasi, nusileidžia ir pasiduoda į raketų komplekso karių nelaisvę.

mike15

——————————–

Čia Sergejus Šoigu pertraukė savo pristatymą ir pažvelgė į Generalinio štabo generolus.

– Ar tikrai manote, kad taip turėtų atrodyti mūsų nota Pentagonui dėl jų „Spiečiaus“ projekto? Juk mes galime padaryti palydovinių nuotraukų, kuriose gerai matytųsi naikintuvas, visokių schemų. Juk mes tai mokame.

Generolas Konašenkovas atsiduso.
– Nesupras, draugas gynybos ministre. Juk jie kaip vaikai. Todėl mes ir nusprendėme pateikti informaciją, taip sakant, pažįstama ir prieinama komiksų forma.

-Na taip, jūs teisus, – Šoigu atsistojo ir paspaudė jam ranką. – Siųskite.

———————————

Kitą dieną laikraštis „The Washington Post“ išėjo su didele antraštė pirmajame puslapyje: „Naujas Rusijos raketų kompleksas sėja mirtį!“ su Knysliuko, šaunančio į balionėlį, nuotrauka.

JAV Valstybės departamentas pareikalavo, kad Rusija grąžintų pagrobtą pilotą.

Tą pačią dieną Kijevas uždraudė filmukus apie Mikę Pūkuotuką, nes čiaudinti pelėda su rožine skrybėle gadino Ukrainos Karinės žvalgybos įvaizdį.

O ką pagalvojo užsienio reikalų ministras Lavrovas nesužinojo niekas, nes jis buvo labai išauklėtas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.