Etninės kultūros vakaras ,,Tradicijos ir naujovės tautodailės baruose: Lietuvos tautodailininkų sąjungai – 50 metų“

2017 m. vasario 8 d. 16 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Naujajame arsenale, Arsenalo g. 1) vyks etninės kultūros vakaras ,,Tradicijos ir naujovės tautodailės baruose: Lietuvos tautodailininkų sąjungai – 50 metų“.

naujiena etnines kulturos vakarai 1Pradžią Lietuvos tautodailininkų sąjungai davė 1966 metų kovo 1 dieną įkurta Liaudies meno draugija; dabartiniu vardu (sutrumpintai – LTS) ji buvo pavadinta 1990 metais. Joje buriasi kūrybiški, dažnai ne vienu talentu apdovanoti žmones, kurie domisi tautos meniniu palikimu, perima tradicijas ir ieško naujų išraiškos būdų. LTS valdyba ir regioniniai skyriai organizuoja parodas, rengia katalogus, knygas ir kuria filmus apie savo narius, leidžia periodinį leidinį Tautodailės metraštis.

 

Etninės kultūros vakare dalyvaus Lietuvos tautodailininkų sąjungos vadovas dailininkas Jonas Rudzinskas, paveldosaugininkas dr. Jonas Glemža ir etnologas-dailėtyrininkas dr. Vytautas Tumėnas. Jie kalbės apie šių dienų šiuolaikiškumo įtaką tradiciniams amatams ir apie tai, kaip sugyventi su technologijų naujovėmis ir neprarasti etninės kultūros savitumo.

 

Bus pristatoma jubiliejinė paroda, veikianti Lietuvos nacionaliniame muziejuje nuo 2107 metų sausio 26 iki kovo 20 dienos. Joje eksponuojami vaizduojamosios, taikomosios ir paprotinės dailės kūriniai, atrinkti regioninėse parodose ir paimti iš LTS parodinio.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.