Moksleiviai raginami susigrumti fizikos konkurse

Kauno technologijos universiteto (KTU) Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas (KTU MGMF) jau 22 kartą kviečia moksleivius fizikos žinias pasitikrinti respublikiniame prof. Kazimiero Baršausko konkurse. Kovo 4 d. vyksiančiame renginyje kviečiami dalyvauti 8-12 klasių mokyklų ir gimnazijų moksleiviai. Tuo tarpu mokytojams vyks seminaras „Mokykla ir universitetas – studijų naujovės“.

KTU MGMF Fizikos katedra, kuriai daugiau kaip du dešimtmečius vadovavo prof. K. Baršauskas, siekdama prisidėti prie profesoriaus atminimo išsaugojimo, nuo 1996 m. kasmet organizuoja jo vardo fizikos konkursą. Renginyje kasmet dalyvauja apie 300 gimnazijų ir vidurinių mokyklų vyresniųjų klasių moksleivių iš visos Lietuvos.

Mergina klasėje Pixabay nuotr.

„Daugiau nei du dešimtmečius rengiamas konkursas kasmet sulaukia didelio moksleivių susidomėjimo. Pernai šiame konkurse dalyvavo 307 moksleiviai. Organizuodami konkursą ne tik prisidedame prie fizikos srities populiarinimo tarp moksleivių, bet ir siekiame jiems padėti pasirinkti būsimą perspektyvią profesiją. Pastaruoju metu rinkoje vis labiau jaučiamas fiziką išmanančių specialistų poreikis ir trūkumas, todėl natūraliai kyla ir didesnis moksleivių susidomėjimas fizikos srities studijomis“, – sako KTU MGMF dekanė Bronė Narkevičienė.

 

Fizikos profesijos universalumu ir perspektyvumu neabejoja ir KTU Matematikos ir gamtos mokslų taikomosios fizikos absolventas Vytautas Astašauskas. Šiuo metu tarptautiniame projekte „SIMDALEE2“ Austrijoje dirbantis mokslininkas gilina žinias mažų energijų elektronų srityje. Šios krypties tyrimai turi didelę įtaką daugeliui mokslo sričių – nuo vėžio gydymo iki kosminių technologijų.

 

„Taikomosios fizikos studijos man išugdė gebėjimą analizuoti pasaulį aplink save, rasti inžinerinius sprendimus įvairioms problemoms. Taip pat studijuodamas pamačiau, kad smalsus, veiklus studentas visada bus pastebėtas ir įvertintas, o tai skatino „išeiti iš komforto zonos“ bei išmokė siekti užsibrėžtų tikslų. Fizikos studijos yra palankiai vertinamos visame pasaulyje – fizika įprastai yra laikoma viena iš intelektualiausių profesijų. Taikomoji fizika – puikus pasirinkimas smalsiems, nebijantiems iššūkių. Tokios studijos lavina kritinį mąstymą, analitinius gebėjimus“, – teigia KTU MGMF absolventas V. Astašauskas.

Išankstinė registracija į prof. K. Baršausko atminimui rengiamo fizikos konkurso seminarą mokytojams vyksta iki kovo 1 dienos. Moksleivių registracija vyks prieš konkursą – kovo 4 dieną. Daugiau informacijos http://bit.ly/2kQeh0L.

Apie fakultetą

KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakultete, kurio ištakos siekia 1922 m., vykdomos taikomosios matematikos ir fizikos, medžiagų mokslų ir tarpsritinės studijos bei atliekami moksliniai tyrimai. Iš viso fakultete dirba 119 dėstytojų, studijuoja apie 450 studentų. Kasmet studijas baigia apie 120 studentų, kurių įsidarbinamumas siekia 90 proc., o įgūdžiai vertinami darbo rinkoje. Fakulteto dėstytojai ir studentai yra ne kartą pelnę svarbius apdovanojimus, įvertinti mokslo premijomis. Tai pirmasis šalies fakultetas sukūręs sustiprintų studijų grupę ir kuriantis Baltijos šalyse unikalias studijų programas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.