Japonijos kultūra iš arčiau „WABI-SABI tobulumas netobulume“ renginyje

Daugeliui Japonija asocijuojasi su trimis dalykais: sušiu, haiku ir sakuromis. Kol kas ši tolima šalis lietuviams dar atrodo labai paslaptinga ir svetima, todėl Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Japonijos ambasada Lietuvoje suorganizavo Japonijos menų ir kultūros projektą „WABI–SABI tobulumas netobulume“. Šiuo projektu norėta paskatinti Lietuvos moksleivius ir mokytojus geriau pažinti Japonijos kultūrą.

„WABI-SABI tobulumas netobulume“ projekte dalyvavo tiek pavieniai moksleiviai, tiek vaikų ir jaunimo formaliojo bei neformaliojo ugdymo įstaigų pedagogai su savo ugdytiniais. Visi projekto dalyviai geriau pažino Japonijos kultūrą kurdami ir atskleisdami tobulumą netobuluose dalykuose, įvairiomis Japonijos meno raiškos formomis: anime, manga, haiku, kokeshi, sumi-e, kaligrafija.

 

Projekto organizatoriai ypač daug dėmesio skyrė pedagogams. Jiems buvo suorganizuota trijų dalių mokymų sesija, kurios metu įgytomis žiniomis ir gebėjimais buvo skatinami pasidalinti su savo ugdytiniais. Mokymų metu pedagogai pasitelkę origami techniką išmoko pasigaminti japoniškus atvirukus ir susipažino su kovos meno „Bujinkan“ filosofija bei principais, sužinojo apie haiku, mėgavosi arbatos gėrimo ceremonija, klausėsi paskaitos apie Japonijos švietimo sistemą bei pramoko sudėtingos japonų kalbos. Taip pat neišdildomą įspūdį visiems paliko raku keramikos technikos mokymai. Susirinkusieji buvo ne tik supažindinti su raku technika, bet ir patys dekoravo ir išsidegino savo pialą – Azijoje paplitusį arbatai gerti specialų puoduką.

 

„WABI–SABI tobulumas netobulume“ projektas eina į pabaigą, todėl visus, norinčius ir dar nespėjusius prie jo prisidėti, projekto organizatoriai kviečia 2017 m. kovo 28 d., nuo 10:30 val., LVJC (Konstitucijos pr. 25, Vilnius) kartu su projekto dalyviais bei svečiais dalyvauti uždarymo renginyje. Jo metu bus apdovanojami projekto dalyviai bei laureatai, vyks fotosesija su japoniškais kimono, origami lankstymas, filmų apie Japoniją peržiūros, svečių iš Japonijos japoniškų būgnų „Daigen Gumi“ koncertas ir dar daugiau! Nepraleiskite progos iki sakurų sužydėjimo geriau pažinti Japonijos kultūrą! Daugiau informacijos: www.lvjc.lt/renginys/wabi-sabi-uzdarymo-renginys

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.