JAV kariškiai įsigis šaudmenų, skirtų numušti dronus

JAV karinės pajėgos planuoja įsigyti specialių šaudmenų, kuriais būtų galima numušti nedidelius nepilotuojamus orlaivius.

sovinys
Į dalis suskylantis ir trosus išskleidžiantis šovinys

Kariškiai ketina išbandyti 12 kalibro šaudmenis, skirtus standartiniams šautuvams  „Remington 870“, kuriuos naudoja tiek kariškiai, tiek ir teisėsaugos struktūros.
Pasak kariškių, vis populiarėjantys nedideli dronai, kurių įsigyti gali bet kas, jau pradeda kelti pavojų svarbiems infrastruktūros objektams.
Jie gali būti naudojami ir šnipinėjimui, ir nelegalių krovinių gabenimui.

Dar 2016 metų vasarą ugniagesių sraigtasparniai turėjo nutraukti gaisro gesinimo darbus Kalifornijoje, kai netoliese pavojingai pradėjo skraidyti dronas. Nepilotuojamas skraidantis aparatas buvo pastebėtas ir netoli Kitsapo-Bangoro karinės jūrų bazės, kurioje švartuojasi Ohajo klasės povandeniniai laivai, ir panašūs atvejai tik dažnėja.
Neseniai paskelbta, kad Islamo valstybės teroristai sugebėjo modifikuoti komercinius dronus, kad jie galėtų nuskraidinti ir numesti sprogmenis. Jie dronus naudoja ir šnipinėjimui, artilerijos ugnies koregavimui ir net propagandinių video įrašų apie savižudžius sprogdintojus filmavimui.

 

Tačiau patikimų kovos su mažais skraidančiais aparatais kol kas yra nedaug – dažniausiai gamintojai siūlo specialius radijo siųstuvus, galinčius sutrikdyti dronų valdymą ir priversti juos nukristi ar net kitus dronus.

remington
Šautuvas „Remington 870“

JAV kariškiai nusprendė išmėginti specialius šovinius, kurie galėtų tapti pakankamai veiksmingu būdu apsisaugoti nuo dronų.

Šie šoviniai po šūvio suskyla į penkias dalis, kurios išskleidžia tinklą – penkis plieninius trosus, kurie susipainioja drono sraigtuose. Pasak gamintojų, tokie šoviniai yra gerokai efektyvesni, nei šaudymas paprastomis kulkomis ar šratais – išsiskleidusių trosų skersmuo siekia 2 metrus.

 

U.S. Air Force Buying Special Drone-Snagging Shotgun Shells

 

Daugiau:

Karinis žvalgybinis dronas

Nikola Tesla buvo pirmasis, patentavęs nepilotuojamą aparatą – droną – dar 1898 metais

Britų kompanijos kuria ginklą prieš dronus

Dronai: grėsmės ir galimybės

KTU sukurti mokomieji lazeriniai ginklai pripažinti Lietuvos „Metų gaminiu“

Ginklai kosmose

Bepiločiai orlaiviai – kur baigiasi pramoga ir prasideda atsakomybė?

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.