Studijas Lietuvoje renkasi vis daugiau KTU gimnazijos abiturientų

Net 12 proc. išaugo aukštąjį mokslą mūsų šalyje pasirinkusių vienos geriausių Lietuvoje KTU gimnazijos (KTUG) auklėtinių. Apie tai skelbiama 2016 m. KTUG veiklos ataskaitoje, kuri pristatyta gimnazijos valdybos posėdyje.

Parengtame dokumente atsispindi tai, kaip gimnazijai sekėsi plėtoti mokinių bendrųjų ir dalykinių kompetencijų ugdymą, stiprinti bendradarbiavimą su KTU ir kitomis ugdymo įstaigomis, užtikrinti nuolatinį personalo dalykinių ir bendrųjų kompetencijų tobulinimą, patirties sklaidą, gerinti ir plėsti infrastruktūrą ugdymo reikmėms, aprūpinti gimnaziją moderniomis ugdymo(si) priemonėmis.

Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Tomas Kivaras pažymi, kad gimnazistų valstybinių brandos egzaminų rezultatų bendras vidurkis kasmet išlieka stabilus. „Aukščiausių įvertinimų pastaraisiais metais pavyko pasiekti anglų kalbos ir informacinių technologijų srityse“, – teigė jis.

KTUgimnazija
KTU gimnazija

Lyginant su 2014 ir 2015 metais, 2016 metais 12 proc. išaugo studijas Lietuvoje pasirinkusiųjų gimnazijos abiturientų skaičius. T. Kivaro teigimu, populiariausias – fizinių, socialinių ir biomedicinos mokslų – studijų kryptis praėjusiais metais pasirinko net 45 abiturientai.

„Nuo 2013 metų pastebimas palyginti žymus mokinių, pasirinkusių studijas Kauno technologijos universitete, skaičiaus augimas: 2016-iais studijas KTU pasirinko 20 proc. abiturientų“, – pažymėjo gimnazijos vadovas.

 

KTUG kartu su KTU Informatikos fakultetu bendrove „Bentley Systems“ jau antrus metus buria sustiprinto informacinių technologijų (IT) mokymo klasę, kurioje gimnazistai turi galimybę mokytis Universitete programų sistemas studijuojančių pirmakursių objektinio programavimo kursą.

„Moksleiviai taip pat aktyviai lanko Informatikos fakulteto siūlomus modulius: Interaktyvias interneto technologijas, Kompiuterinę grafiką, Išmaniųjų įrenginių programavimą, duomenų bazes ir kitus, – vardijo T.Kivaras. – Gimnazistai taip pat susitinka su KTU dirbančiais mokslininkais, lankosi KTU „Santakos“ slėnyje esančiose laboratorijose ir vykstančiuose renginiuose.“

KTU Cheminės technologijos bei Matematikos ir gamtos mokslų fakultetų laboratorijos gimnazistai atlieka praktikos darbus, kurie jiems padeda pasiruošti nacionalinėms ir tarptautinėms olimpiadoms. Pastarajame fakultete gimnazistai taip pat lanko kriptografijos paskaitas.

Tuo tarpu praktiką KTU gimnazijoje dažnai atlieka Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultete Pedagogiką studijuojantys studentai.

„Negalima pamiršti ir „minkštųjų“ dalykų, t.y. Universiteto pagalbos komunikacijos, rinkodaros, teisės ar personalo atrankos klausimais“, – sakė KTUG direktorius, pažymėdamas, kad ateityje planuojama dalyvauti jungtinėje KTU talentų akademijos „GIFTed.COMM“ programoje.

Pasak T. Kivaro, moksleivius, jų tėvus bei mokytojus ir toliau džiugina gimnazistų pasiekimai nacionalinėse olimpiadose ir konkursuose. Paskutinių keturių metų rezultatai išlieka labai aukšti, dalyvių skaičius ir pasiekimų lygis – auga.

Pirmąsias vietas 2016 metais gimnazistai skynė nacionalinėse chemijos, fizikos ir astronomijos, matematikos bei informatikos olimpiadose ir konkursuose. Tarptautinėse olimpiadose KTU gimnazistai buvo nepralenkiami gamtos moksluose, chemijoje ir debatuose.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.