Šventinis Vilniaus universiteto koncertas ir Metų valstybės kūrėjo apdovanojimai

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Šeštadienis, 2017 m. kovo 11 d.
Renginio pradžia: 16:00
Renginio pabaiga: Šeštadienis, 2017 m. kovo 11 d.
Renginio vieta: Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčia

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo proga Vilniaus universiteto (VU) bendruomenė kovo 11 d. 16 val. kviečia į šventinį koncertą VU Šv. Jonų bažnyčioje. Jame skambės specialiai šiai šventei parengta VU pučiamųjų orkestro „Oktava“ programa. Koncerte laukiami VU studentai ir alumnai, miestiečiai bei miesto svečiai.

Šio renginio metu bus paskelbtas ir apdovanotas Metų valstybės kūrėjas – labiausiai Lietuvos valstybei 2016 metais nusipelnęs asmuo ar organizacija. 

 

VU TSPMI iniciatyva apdovanojimas kasmet teikiamas siekiant pagerbti labiausiai Lietuvos valstybei ir visuomenei nusipelniusius asmenis, paskatinti visuomenę domėtis politika, valstybės ir viešaisiais reikalais. Jais gali tapti nepriekaištingos reputacijos politikai, valstybės tarnautojai, visuomenininkai, verslo atstovai, iniciatyvūs piliečiai ar organizacijos. Laimėtoją renka specialiai iš Instituto atstovų sudaryta komisija. Šiais metais – tai bus jau trečiasis Metų valstybės kūrėjo apdovanojimas, kurio metu bus įteikta simbolinė Metų kūrėjo plyta.

Koncerto pradžia 16 val., durys atsidaro 15.30. Renginio trukmė 1 val. 20 min. Įėjimas nemokamas. 

Renginio muzikinę dalį sudarys specialiai Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventei parengta Vilniaus universiteto pučiamųjų orkestro „Oktava“ programa. Orkestras, gyvuojantis jau daugiau nei 50 metų, savo pasirodymais papuošia Universitete ir Vilniaus mieste organizuojamus kultūrinius renginius. Jau ne vienerius metus orkestro muzika skamba atidarant vasaros sezoną Kairėnų botanikos sode, orkestras nuolat dalyvauja pučiamųjų orkestrų festivaliuose Trakuose, Druskininkuose, Birštone, Vilniuje,  Dainų šventėse. „Oktava“ yra nuolatinis Baltijos šalių studentų šventės „Gaudeamus“ dalyvis, o Kovo 11 – osios proga su džiaugsmu dovanos miestui ir universiteto bendruomenei savo šventinę programą.

Renginį ves Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistė, laidų vedėja, VU alumnė Živilė Kropaitė.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.