Universitetų socialinės atsakomybės vertinimo projektas

Nors „socialinės atsakomybės“ terminas nėra naujas, įvairiose diskusijose su politikais ir visuomenės veikėjais dar sulaukiama klausimų, ką reiškia įmonių arba verslo socialinė atsakomybė. Ypač neaišku, kai kalbama apie nevyriausybinio sektoriaus ir valstybinių institucijų socialinę atsakomybę. Šiam aktualiam klausimui nagrinėti metų pradžioje Kauno technologijos universiteto akademinė bendruomenė prisijungė prie bendro su įvairiomis Europos šalimis vykdomo projekto, kuriuo siekiama audituoti Europos universitetų socialinę atsakomybę ir kartu ugdyti studentų žinias, gebėjimus bei kompetencijas socialinei atsakomybei suvokti.

Trejų metų projekto „Socialinės universitetų atsakomybės auditavimas ir sertifikavimas“ tikslas – ne tik sukurti socialinės universitetų atsakomybės auditavimo programą, bet ir ugdyti studentų socialinius gebėjimus, ugdyti komandinio darbo ir tarpkultūrinės komunikacijos gebėjimus bei didinti studentų įsidarbinimą ir įsitvirtinimą darbo rinkoje.

 

Projekte KTU atstovauja Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (SHMMF) dėstytojų tyrėjų komanda (projekto vadovė dr. D. Maumevičienė) ir Studentų atstovybė. Šio „Erasmus+“ programos strateginės partnerystės projekto koordinatorius yra Jungtinės Karalystės Nacionalinė studentų atstovybė. Projekto partneriai taip pat yra Edinburgo universitetas (Škotija), Porto universitetas (Portugalija), Europos studentų sąjunga ir Porto universiteto Studentų sąjunga. Projekte, kuris bus vykdomas iki 2019 m. rugpjūčio 31 d., dalyvaus apie 60 studentų iš trijų minėtų universitetų.

Projekto metu sukurti produktai bus pristatyti baigiamojoje projekto konferencijoje, organizuojamoje 2019 m. pavasarį. Daugiau informacijos apie projektą galite rasti interneto svetainėje www.essaproject.eu

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.