„Vilnius Art Walk“ kviečia į ekskursijas po meno parodas

Kiek kartų eidami pro vieną ar kitą Vilniaus galeriją neužsukote į ją dėl tuščios erdvės įspūdžio? Kiek kartų nepavyko aplankyti planuotos parodos dėl laiko stokos ir vis užsitęsiančio atidėliojimo? Kiek kartų norėjosi sužinoti daugiau apie parodos idėją, nei yra pateikta anotacijoje? Naujos iniciatyvos „Vilnius Art Walk“ tikslas – kad tokių kartų būtų mažiau. Projektą inicijuojantys Vilniaus dailės akademijos studentai nuo kovo 18 d. kviečia į ekskursijų po Vilniaus galerijas ir meno centrus ciklą.

VilniusArtWalklogotipas„Vilnius Art Walk“ – kas antrą šeštadienį vyksiančios ekskursijos po įdomiausias šiuolaikinio vizualiojo meno parodas. Jų metu bus aplankomos trys-keturios meno erdvės, kuriose esančius kūrinius pristatys menotyrininkės. Be to, ekskursijų dalyviai turės galimybę pabendrauti su parodų autoriais, kurie atskleis mažiau žinomus kūrybinės kasdienybės užkulisius. Pasivaikščiojimų pabaigoje bus tęsiamos diskusijos apie meną vaišinantis „Etno“ arbata.

 

Kovo 18 d. organizatoriai kviečia į pirmąją ekskursiją po keturias Vilniaus senamiestyje veikiančias parodas: (AV17) galerijoje – Džiugo Šukio ir Mato Janušonio skulptūros parodą „Sutapimas“; Pamėnkalnio galerijoje – Rodiono Petroffo parodą „Abejonės ir ginčai“; galerijoje „Meno niša“ – solinę Elenos Balsiūkaitės-Brazdžiūnienės tapybos parodą „Šančių misterijos“; galerijoje „Vartai“ – Pauliaus Andriuškevičiaus kuruojamą grupinę parodą „Kūnas ir tamsa“.

VilniusArtWalkvizualas

Projektą inicijuojantys Vilniaus dailės akademijos studentai tiki, kad neverta užsidaryti tarp keturių akademijos sienų – su šiuolaikine vizualiąja kultūra ir Vilniaus galerijomis bei meno centrais svarbu supažindinti plačiąją auditoriją. „Norime sukurti bendruomenišką atmosferą, kurioje kiekvienas galėtų dalintis savo požiūriu į pristatomus kūrinius ir užduoti jiems rūpimus klausimus“, – teigė renginio organizatorė Ieva Sipavičiūtė.

HelsinkiArtWalkPhotographerSinemKayacanMUUMediaBase3
Helsinki ArtWalk. Photographer Sinem Kayacan

Jau keleri metai tokie turai sėkmingai vyksta Helsinkyje. „Helsinki Art Walk“ sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus ir paskatino šio miesto gyventojus aktyviau domėtis šiuolaikinio vizualiojo meno kultūra. Suomišką iniciatyvą palaiko ir suomių draudimo bendrovė „Seesam“, kuri remia „Vilnius Art Walk“ veiklą Lietuvoje.

Detalesnė informacija apie renginius ir registracija čia.

HelsinkiArtWalkPhotographerSinemKayacanMUUMediaBase
Helsinki ArtWalk. Photographer Sinem Kayacan
Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.