Naujoviškas riedis

Riedžių gerbėjai pastaruoju metu yra pamaloninami vis naujais modeliais, tačiau vokiečių inžinieriaus pasiūlytas sutelktinio finansavimo platformoje „Kickstarter“ tikriausiai juos nustebins.

Tai savaime lygsvarą išlaikantis riedis, kurio varomoji dalis – ne ratai, netgi ne vienintelis ratas, tačiau… rutulys. Jis pilnaviduris, pagamintas iš tvirtos gumos, kuri gali išlaikyti vairuotoją, visai nesideformuodama.

Uo2Šis riedis, pavadintas Üo, buvo sukurtas elektros inžinieriaus iš Vokietijos Olafo Vinklerio. „Nuo pat 2010 metų ši idėja nedavė man ramybės – kaip sukurti asmeninę transporto priemonę, kurios ratą atstotų sfera, galinti suktis bet kuria kryptimi. Nuo tada aš nuolat galvojau apie tai, kaip sukurti tinkamą mechanizmą. Kaip elektros inžinierius, taip pat ir automobilių elektronikos kūrėjas, aš turėjau žinių, kaip sukurti tokią transporto priemonę, ir tai padariau.“

„Jei slidinėjate ar čiuožinėjate, tuomet žinote, koks malonus yra slydimo jausmas,“ sakė jis ant Kickstarter puslapyje. „Tačiau toks užsiėmimas reikalauja lygsvaros išlaikymo įgūdžių, o nepatyrusiems tai gali būti ir pavojinga. Üo suteikia panašų jausmą, bet jis perima balansavimą – sfera yra visuomet išlaikoma po vairuotojo svorio centru.“

Riedis turi tris varikliukus – kiekvienas jų yra valdomas vairuotojo judesių, akcelerometro ir giroskopo, ir prisispaudžia prie sferos, imdami ją sukti reikiama kryptimi.

Uo1

Ant vairalazdės yra automatinis vairo mechanizmas kuriuo galima įjungti ir išjungti automatinį pokrypio reguliavimą bei atlikti posūkius vairalazde, o ne kūno judesiais.

Maksimalus riedžio greitis – 12 km / val.

Üo – innovative 360° scooter that rides on a ball

 

Daugiau:

Trikojo skraidymo aparato kūrėjai žada – galėsite skristi kaip džedajai iš „Žvaigždžių karų“

Apdovanoti geriausi 2016 metų Lietuvos robotų kūrėjai

Jau šiemet rinkoje pasirodys triratė elektra varoma transporto priemonė

Kauno studentai sukūrė autonominio vežimėlio oro uostui prototipą

Lietuviai kuria pažangų autonominį robotą

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.