Vilniaus universitetas stiprina IT specialistų rengimą Kaune

Vilniaus universiteto Kauno fakultete (VU KnF) ketinama smarkiai išplėsti studentų priėmimą – planuojama papildomai priimti 500 studentų. Viena svarbiausių plėtros sričių – informacinių technologijų (IT) bakalauro studijų programos „Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga“ ir „Programų sistemos“.

VU Edgaro Kurausko nuotrauka
Vilniaus universitetas. Edgaro Kurausko nuotr.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ kreipimesi į Vilniaus universiteto vadovybę „Dėl investuotojams aktualių specialistų tikslinėse tiesioginių investicijų srityse“ dėkojama universitetui už aktyvų bendradarbiavimą tobulinant investuotojams aktualias studijų programas ir rengiant rinkoje paklausius specialistus.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovai atkreipia dėmesį, kad tarptautinės įmonės savo plėtros projektams vis dažniau renkasi Lietuvą, o nauji projektai yra vis didesnės apimties ir labiau orientuoti į aukštos pridėtinės vertės paslaugų bei gaminių kūrimą. Kartu pabrėžiama, kad iki 2022 m. tiesioginių užsienio investicijų sektoriuje (TUI) bus sukurta 30 000 darbo vietų.

Tikimasi, kad sparčiai augantį paslaugų centrų specialistų poreikį Lietuvoje artimiausiu metu patenkins gausus socialinių mokslų absolventų būrys. Tačiau akcentuojama, kad šiuo metu didžiausias specialistų trūkumas planuojamas informacinių technologijų ir inžinerijos srityse, todėl rekomenduojama studentų priėmimą į šių sričių studijų programas smarkiai didinti.

 

Pasak VU KnF Informatikos katedros vedėjo prof. dr. Audriaus Lopatos, kasmet katedroje sulaukiama vis daugiau užklausų iš verslo sektoriaus dėl didelio darbuotojų poreikio. Fakultete IT programas studijuojantys studentai vis anksčiau įsitraukia į komercinius ir verslo projektus.

„Akivaizdu, kad šiuo metu informacinių technologijų sektoriui parengiamų kvalifikuotų specialistų kiekis netenkina sparčiai augančių rinkos poreikių. Todėl tikslinga plėsti studentų priėmimą į IT programas, kad būtų rengiama daugiau aukštos kvalifikacijos darbuotojų, juolab kai to prašo užsienio investuotojams Lietuvoje atstovaujančios organizacijos“, – įsitikinęs prof. A. Lopata.

 

VU KnF dekano doc. dr. Kęstučio Driaunio nuomone, rengiantis 2017 m. priėmimui į studijas, būtina atsižvelgti į prognozuojamą specialistų poreikį TUI sektoriuje. VU, siekdamas tenkinti rinkos poreikius, išplėtė su informacinėmis technologijomis susijusių studijų programų vykdymo geografiją ir pradėjo jas vykdyti ne tik Vilniuje, bet ir VU KnF.

2017 m. bus skelbiamas priėmimas į praėjusiais metais VU KnF pristatytą unikalią Lietuvoje studijų programą „Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga“. Studentai taip pat bus priimami į „Programų sistemų“ studijų programą Kaune, kuri yra analogiška VU Matematikos ir informatikos fakultete vykdomai studijų programai.

 

Tokia su informacinių technologijų sektoriumi susijusių studijų plėtra VU siekiama mobilizuoti geriausius dėstytojus, užtikrinti optimalius studentų pogrupių dydžius ir studentų skaičiaus balansą tarp giminingų studijų programų Kaune ir Vilniuje, kartu išlaikant aukštą studijų kokybę abiejuose fakultetuose.

„Esame socialiai atsakingos organizacijos bendruomenės nariai ir mums rūpi, kad Lietuvoje būtų pakankamai aukštos kvalifikacijos specialistų, kurie prisidėtų pritraukiant naujas investicijas į mūsų šalį. Todėl didiname studentų priėmimą ir rengiame aukščiausio lygio IT specialistus ne tik Vilniuje, bet ir Kauno fakultete“, – teigia VU KnF dekanas dr. K. Driaunys.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.