ISM universiteto rektorius Alfredas Chmieliauskas: aukštą kokybę gali garantuoti tik augantis gabių studentų skaičius

Pasibaigus Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos (LAMA BPO) pagrindiniam ir papildomam priėmimui paaiškėjo, kad aukščiausią vidutinį konkursinį balą (8,34) šiemet turi priimtieji į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą.

AlfredasChmieliauskas ISMuniversitetorektorius
Alfredas Chmieliauskas

ISM universiteto rektoriaus doc. dr. Alfredo Chmieliausko teigimu, naujuosius mokslo metus šiemet pradės stipresni, geresnius akademinius rezultatus pasiekę studentai.  Tai rodo išaugę visų priimtųjų – tiek į valstybės finansuojamas, tiek į nefinansuojamas vietas – konkursiniai balai.

„Džiugu, kad šiandien vis garsiau Lietuvoje diskutuojant apie kokybę aukštojo mokslo sistemoje, savo studentams galime pasiūlyti aukštus tarptautinius standartus atitinkančias studijų programas. ISM universiteto aštuoniolikos metų įdirbis davė puikių rezultatų ir jau antrus metus iš eilės mūsų universitetą renkasi geriausius akademinius rezultatus parodę abiturientai“, – sako A. Chmieliauskas.

Šiais metais priimtųjų į ISM valstybės finansuojamas nuolatinių studijų vietas konkursinių balų vidurkis, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 0,14 ir siekia 8,34 (Lietuvoje vidutinis konkursinis balas siekia 6,81). Į pirmosios pakopos valstybės finansuojamas studijų vietas ISM šiemet pritraukė 10 proc. daugiau studentų nei pernai.

 

Anot rektoriaus, aukštus rezultatus jau kelerius metus lemia ir aiški universiteto strategija bei siekis būti tarp geriausių pasaulio aukštųjų verslo mokyklų.

„ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas pretenduoja gauti aukščiausio lygio pasaulio verslo mokyklų tinklo (AACSB) akreditaciją, liudijančią tarptautinį verslo ir visuomenės pripažinimą. Taip pat jau galime didžiuotis daugiau nei 100 universitetų studijų mainų partnerių visame pasaulyje. Bendrosios vadybos, ekonomikos ir verslo sričių studijų programos, kuriamos kartu su tokiomis pripažintomis užsienio aukštosiomis mokyklomis, kaip Aarhus universitetas (angl. Aarhus School of Business and Social Sciences, Aarhus University, (Danija)), Purdue verslo mokykla (Krannert School of Management – Purdue University (JAV)) ar Stelenbošo universiteto verslo mokykla (angl. University of Stellenbosch Business School, (Pietų Afrika)), puoselėjant modernių tarptautinių standartų apibrėžiamą studijų procesą leidžia ISM universitetui išsiskirti iš kitų aukštųjų mokyklų reiklumu“, – sako A.Chmieliauskas.

Taip pat priimtųjų į valstybės nefinansuojamas vietas išaugo 0,48 ir padidėjo iki 5,18 balo. Šis rodiklis yra beveik dvigubai didesnis negu LR Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) nustatyta konkursinio balo riba, t.y konkursinis balas 3.

Šiais metais ISM universitete studijas pradės net 46 šimtukininkai, iš kurių 39 gavo ISM Fondo „100 talentų“ stipendiją ir studijuos ISM nemokamai. Didžioji dalis šimtukininkų pasirinko studijuoti Finansų programą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.