Šiemet Lietuvių išeivijos studentų stažuočių programoje – rekordinis skaičius dalyvių

Lietuvių išeivijos studentų stažuočių (LISS) programa kasmet į Lietuvą pritraukia vis daugiau išeivijos studentų, kurie čia atvyksta stažuotis pagal savo pasirinktą profesiją. Šiais metais programos dalyvių skaičius – rekordinis – į Lietuvą atvyksta 27 lietuvių išeivijos studentai iš JAV ir Kanados.

Penkias savaites Lietuvoje viešėsiantys išeivijos studentai turės galimybę ne tik stažuotis pagal savo studijuojamą mokslo sritį, patobulinti lietuvių kalbos žinias, bet ir susipažinti su Lietuvos kasdieniniu bei kultūriniu gyvenimu.

Praktiką LRT televizijos sporto skyriuje atliksianti dalyvė Monika Jurevicius pasakoja, kad į Lietuvą atskrido su visa šeima aplankyti giminių. Kaip sako iš Čikagos kilusi studentė, jai atrodė, kad jau yra tinkamas laikas prisidėti ir prie LISS programos.

„Čikagoje – didelė lietuvių bendruomenė, aš pati taip pat septynerius metus lankiau lietuvišką mokyklą. Amerika yra didelė, bet Lietuva man simbolizuoja šeimą. Taip pat jaučiu, kad čia dar turiu labiau susipažinti su kultūra, sutikti žmonių. Esu laiminga, kad turiu galimybę pasimokyti ir dirbti LRT, taip pat daugiau sužinoti, kas žmonėms patinka apie Lietuvą“, – sako M. Jurevicius, kuri baigė pirmą žurnalistikos studijų kursą Elono universitete, Šiaurės Karolinoje.

Šiais metais studentai praktikas atliks Respublikinėje Vilniaus universitetinėje (VU) ligoninėje, VU Gyvybės mokslų centre, UAB „Eika Development“, UAB „Telesoftas“, „Investuok Lietuvoje“, UAB „Unlimited Carrier“ ir daugelyje kitų organizacijų. Programa vystoma bendradarbiaujant su VU Komunikacijos fakultetu.

Programos dalyviai, sėkmingai užbaigę stažuotę, gali savo gyvenimo aprašymą papildyti darbo tarptautine patirtimi, taip pat gauna universitetinių kreditų, nes 2017 m. VU pasirašė socialinės partnerystės sutartį su LISS ir JAV Lietuvių bendruomene.

LISS programa taip pat turi intensyvią kultūrinę programą – po praktikos studentai keliauja po Lietuvą, susitinka su kultūros atstovais ir atstovauja JAV ir Kanados lietuvių bendruomenes įvairiuose renginiuose bei susitikimuose.

LISS programos atidarymo renginys vyks birželio 10 d. 12.30 val.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.