Britų kompanijos kuria ginklą prieš dronus

Atrodo, Jungtinė Karalystė irgi rengiasi robotų karams – pristatyta nauja sistema, skirta numušti nedidelius nepilotuojamus lėktuvus – dronus. Pavadinta „Anti UAV Defense System“ (Gynybinė sistema prieš nepilotuojamus skraidančius aparatus), ji kuriama įmonių „Blighter Surveillance Systems“, „Chess Dynamics“ ir „Enterprise Control Systems Ltd.“.

dronaiJą sudaro trys pagrindiniai komponentai – radaras, videokamera ir radijo dažnių trukdymo sistema.

 

Štai kaip ji veikia. Pirmiausia radaras aptinka ir seka skrendantį droną. Kai jis priartėja tiek, kad droną būtų galima stebėti videokamera, ji ima droną automatiškai sekti. Galiausiai, kai skraidantis aparatas patenka į sistemos veikimo zoną, trys antenos pasiunčia radijo dažnio signalus, siekiant nutraukti drono ryšį su valdymo punktu. Jei tai pavyksta, jau po kelių sekundžių aparatas ima kristi žemyn.

 

 

Radaras gali aptikti dronus, esančius iki 8 kilometrų atstumu, įskaitant ir visai nedidelius, iki keliasdešimt centimetrų skersmens.

 

Gamintojai teigia, kad ši sistema tinka naudoti atokiose vietovėse ar miestuose, siekiant užkirsti šnipinėjimo ar kitą kenkėjišką veiklą, teroristiniu išpuolius, apsaugoti svarbius infrastruktūros objektus.

https://youtu.be/P8aZ0zWX3SA

Šaltinis: BBC

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.