Lietuviai planuoja kosminio palydovo misiją į Mėnulio orbitą

Ne pelno siekianti organizacija „XPRIZE Foundation“ 2007 metais paskelbė „Google Lunar XPRIZE“ kosmines varžybas. Šį konkursą remia kompanija „Google“. Tie, kas pirmieji ant Mėnulio paviršiaus nuleis privatų mėnuleigį, laimės dvidešimt milijonų dolerių. 60-Misija i MenuliViena iš konkurse dalyvaujančių komandų – amerikiečių kompanija „Astrobotic Technology“, įsikūrusi Pitsburge, Pensilvanijoje. Įmonės atstovai Lietuvos kosmoso asociaciją pakvietė prisijungti prie skrydžio ir į Mėnulio orbitą siųsti lietuvišką kosminį palydovą.

 

„Rugsėjo 28 d. anksti ryte stebėdami raudonąjį supermėnulį, nepagalvojome, kad gali būti kas nors nuostabiau. O pasirodo, gali ir ši žinia verčia iš kojų. Šiuo metu planuojama lietuviško kosminio palydovo misija į Mėnulio orbitą.“ – sudomina „Mokslo sriubos“ virėjai.

 

60-Lituanica SAT-2Dar įdomiau tai, kad naujai kosminei misijai ruošiasi ir „Lituanica SAT-2“ komanda. Vilniečiai nuo balto popieriaus lapo sukūrė nedidelį raketinį variklį ir jį ketina išbandyti kosmose. Plačiau apie visa tai žiūrėkite „Mokslo sriubos“ laidoje.

https://www.youtube.com/watch?v=Xf5tABfqriA

 

TV laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kas antrą trečiadienį 22:00 val. per LRT Kultūros kanalą. „Mokslo sriuba“ kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. Patronažą šviesiai suteikia Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.