Metų išradėjo konkursas 2016: Lietuva pirmą kartą gali balsuoti už savo atstovą

Prasidėjo balsavimas dėl populiariausio Europos išradėjo titulo, kuriame Lietuva pirmą kartą turi galimybę balsuoti už savo atstovą. Išradimų smulkiajam ir vidutiniam verslui kategorijoje nominuotas Kauno technologijos universiteto profesorius Arminas Ragauskas, kartu su bendraminčiais patentavęs neinvazinį galvospūdžio matavimo būdą. Prestižinio Metų išradėjo apdovanojimo laimėtoją skiria tarptautinė komisija, o populiariausio Europos išradėjo prizą lemia internetinio balsavimo rezultatas. Už Lietuvos atstovą Europos patentų biuro (EPB) skelbiamuose apdovanojimuose internetu balsuoti galima iki gegužės 31 d. Leidžiama atiduoti vieną balsą kartą per 24 valandas.

 

Daugelis KTU Sveikatos telematikos mokslo instituto projektų vykdomi su tarptautiniais partneriais, yra finansuojami ne tik Europos ar Lietuvos, bet ir JAV mokslo tyrimų agentūrų. KTU mokslininkų sukurtos neinvazinės žmogaus smegenų diagnostikos technologijos ir technika naudojamos atliekant tyrimus JAV ir Vokietijoje pagal JAV Nacionalinės erdvės agentūros (NASA) ir Nacionalinio erdvės biomedicininių tyrimų instituto finansuojamus projektus.

Prof. Arminas Ragauskas demonstruoja naująjį prietaisą
Prof. Arminas Ragauskas demonstruoja naująjį
prietaisą

Konkursą Metų išradėjo apdovanojimui gauti EPB rengia jau 11-ąjį kartą. Nugalėtojas bus paskelbtas birželio 9 d. Lisabonoje. Už populiariausią Europos išradėją galima balsuoti EPB tinklalapyje arba „Facebook“ paskyroje.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.