Apie kompiuterių antivirusų programas

Pažįstama uždavė jau gerokai įgrįsusį klausimą – „Kuri antivirusinė programa yra geriausia?“. Tiesą sakant, norėjau atsakyti, kad geriausia – iš viso neturėti kompiuterio. Tačiau panaršęs Interneto forumuose, radau atsakymų, kurie patiko ir man, ir tiko mano pažįstamai.

antivirusKaspersky

Pėstininkų batalionas. Jis išsidėsto stovykla aplink kompiuterį, kasa apkasus ir prieštankinius griovius, minuoja prieigos kelius, nustato apšaudymo sektorius pabūklams ir kulkosvaidžiams, ištisus laukus aptveria spygliuotos vielos tvoromis.  Šią gynybą pralaužti gali tik bent penkis kartus gausesnis priešininkas, ir tai, jei pozicijos prieš puolimą bombarduojamos kelias valandas.

Privalumai: priešas gali praeiti tik vienu būdu – pavertęs kompiuterį išdeginta dykuma.

Trūkumai: karius reikia maitinti, o minų laukai ir tranšėjos trukdo civilių judėjimui, todėl iš sistemos išteklių beveik nieko nebelieka.

 

Avast

Artilerijos baterija. Efektyvi prieš frontalinę ataką – jei priešas eina į puolimą iš priekio, gali sumušti bet kokį jų skaičių, pati beveik nepatirdama nuostolių. Tačiau jei puolama iš flangų, ir, juo labiau, jei yra prasmukusių diversantų, tampa labai pažeidžiama. Žinoma, po to, kai patrankos nukreipiamos į reikiamą pusę, priešas būna nugalėtas, o diversantai aptikti ir sunaikinti, bet tai užima daug laiko.

Privalumai: kariai išsimaitina patys. Neklauskite kaip, nes nežinau. Bet sistema išlieka beveik nepaliesta.

Trūkumai: menkas operatyvumas.

 

NOD32

 

Kavalerijos eskadronas. Gintis nemoka visiškai, pamatęs priešą iš karto puola į ataką. Paprastai nori pralaužti priešininko gretas panaudodamas psichinę ataką, į kurią raiteliai lekia mojuodami kardais. Jei nepavyksta iš karto, išsibarsto po daubas ir tampa partizanais, laukiančiais tinkamo momento vėl pakartoti ataką.

Privalumai: geriausia gynyba – puolimas, todėl ši taktika veikia visada, net jei nepasiseka pirmu kartu.

Trūkumai: kartais tenka palaukti. Vietos gražuolėms jau gimsta pirmieji vaikai, labai panašūs į priešo karius, o eskadronas vis dar partizanauja ir verčia nuo bėgių traukinių sąstatus.

 

аVG

Folkšturmo batalionas. Ginkluotas iki dantų, bet ne visi kariai žino, kaip naudoti ginklą, todėl chaotiškai šaudydami pataiko ir į saviškius, o sviediniai, sprogstantys užnugaryje, padaro nuostolių ir civiliams.

Pamatę horizonte priešą, pradeda rikiuotis, bet nespėja, tada numoja ranka ir ima pliekti į tankus iš šautuvų, paprastai be didesnės naudos.

Privalumai: Folkšturmo kariai maitinasi tuo, ką suranda, todėl sistemos ištekliams praktiškai neturi įtakos.

Trūkumai: diske – beatodairiškas šaudymas ir krūva virusų, vis mėginančių pasileisti ir prikiaulinti, tiesa, dažniausiai nesėkmingai.

 

Panda

Moterų batalionas. Nuo menkiausio triukšmo ima klykti ir pradeda šaudyti į dangų. Kai įvyksta rimtas išpuolis, praranda sąmonę.

Privalumai: nepastebėti.

Trūkumai: teigiamo poveikio taip pat nepastebėta.

 

tanku_musisMcAfee

Tankų brigada. Riaumoja varikliai, ore tvyro tepalo kvapas, kažkur už miško girdisi sprogimai. Priešas negali prasiskverbti vien tik iš baimės.

Privalumai: patikima.

Trūkumai: tankų tepalas brangus, jau nekalbant apie sviedinius.

 

Norton

Priešo okupacinė armija. Karininkai nemokamai geria šnapsą vietiniuose restoranuose, o kareiviai eina per kiemus ir rekvizuoja viską, kas valgoma. Kitos šalies armijai, žinoma, čia nebėra ką veikti. Bet gyvenimas okupacijoje taip pat nesaldus.

Privalumai: šalies sienos uždarytos, net musė neprasmuks.

Trūkumai: priešas jau viduje.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.