Kunigaikščių Oginskių virtuvėje

Laužikas, Rimvydas [et al.]. (2016). Oginskių dvaro virtuvėje. „Akademinė leidyba“, 128 p.

Oginskiu dvaro virtuveje virselis
Knygos „Oginskių dvaro virtuvėje“ viršelis

2015 m. pasaulyje buvo minimas žymaus kultūros veikėjo ir politiko Mykolo Kleopo Oginskio 250-ųjų gimimo metinių jubiliejus. Naujoji knyga – vienas iš šiam jubiliejui skirtų leidinių, teikiamas ne tiek istorijos ar gastronomijos profesionalams, kiek platesniam skaitytojų ratui. XVII–XIX amžių Abiejų Tautų Respublikos gastronomijos kontekste atskleidžiama Mykolo Kleopo Oginskio asmenybė, kasdieninis gyvenimas Oginskių dvaruose. Greta istorinio pobūdžio tekstų pateikiami šiems laikams adaptuoti, autentiški Mykolo Kleopo Oginskio epochos receptai.

Šį leidinį kūrė jungtinė Lietuvos ir Lenkijos profesionalų komanda: istorikai Rimvydas Laužikas, Arvydas Pacevičius, Jarosławas Dumanowskis ir virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Knyga buvo pristatyta 2016 m. rugpjūčio 24–28 d. Pekine vykusioje 23-iojoje tarptautinėje knygų mugėje. Naujų knygų apžvalgą parengė J. J

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.