Mokykloms – galimybė nemokamai naudotis 3D modeliavimo programa „SketchUp“

Kompanijos „Trimble“ 3D modeliavimo programa „SketchUp Pro“ nuo šiol nemokamai galės naudotis visos Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos.

sketchup cover3Ši galimybė buvo pristatyta Mobiliųjų įrenginių naudojimo ugdyme patarėjams Ugdymo plėtotės centre š. m. sausio 26-27 d. vykusiame seminare.

Paprasta naudoti, funkcionali ir intuityvi „SketchUp Pro“ programa 3D modeliams ir projektams kurti, taip šią programą apibūdina daugelis dizaino ir architektūros specialistų. Dabar profesionalams skirta programos versija bus pasiekiama Lietuvos mokytojams ir mokiniams.

 

„Džiaugiamės galėdami pristatyti galimybę mokykloms žengti koja kojon su naujausiomis technologijomis ir prisijungti prie „SketchUp K-12“ programos. Tai leis mokiniams 3D modeliavimo išmokti dar mokykloje. Tikimės, kad mokymo įstaigos pasinaudos šia galimybe, – kalbėjo „Trimble“ atstovės Lietuvoje UAB „GeoNovus“ „SketchUp“ konsultantas Aurimas Stasytis.

„SketchUp Pro“ programa galima kurti praktiškai bet kokio sudėtingumo objektus – pastatus, baldus, interjero dizainą, statybos bei industrinio dizaino detales. Visa tai kuriama paprastai ir intuityviai.

 

„SketchUp K-12“ programa sėkmingai įgyvendinama Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje, Kanadoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Norvegijoje ir kitose valstybėse.

 

Užsienio šalyse daugiausia programa naudojama matematikos, braižybos, dizaino, dailės bei informacinių technolologijų pamokose.

Šios programos diegimu Lietuvos mokyklose rūpinasi Ugdymo plėtotės centras.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.