VGTU profesorius apdovanotas „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“

Spalio 3 d. Šv. Jonų bažnyčioje vyko „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ apdovanojimų ceremonija, kurios metu I-ojo ir II-ojo laipsnio apdovanojimais buvo pagerbti iškilūs asmenys, sostinei ir valstybei nusipelnę savo visuomeninėmis veiklomis, atsidavimu, profesija ir darbais.

baltrenas
Pranas Baltrėnas

Tarp apdovanotųjų – Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Aplinkos inžinerijos fakulteto Aplinkos apsaugos instituto profesorius habil. dr. Pranas Baltrėnas. Ceremonijos metu įteikti 5 I-ojo laipsnio apdovanojimai bei 10 II-ojo laipsnio apdovanojimų.

Komisijos sprendimu už svarius mokslinius tyrimus apie kenksmingų medžiagų, dulkių, teršalų poveikį aplinkai ir šių tyrimų praktinį pritaikymą kuriant draugišką aplinkai ir žmonėms terpę, už realius darbus tiriant bei mažinant užterštumą Vilniuje, kitur Lietuvoje, už ilgametį sėkmingą vadovaujamą darbą bei aktyvią mokslinę ir visuomeninę veiklą aplinkosaugos srityje prof. P. Baltrėnas apdovanotas II-ojo laipsnio apdovanojimu.

 

Per beveik aštuonerius veiklos metus I ir II laipsnio medaliais pagerbta puspenkto šimto iškilių ir Lietuvai ypatingų nuopelnų turinčių asmenybių, tarp kurių ir poetas J. Marcinkevičius, prof. V. Landsbergis, signatarai Č. Juršėnas, A. Saudargas, R. Ozolas, K. Motieka, V. Antanaičius, mons. A. Svarinskas, aktorius J. Budraitis, ponia A. Adamkienei bei daugeliui kitų.

 

Visuomeninius apdovanojimus „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ 2009 m. įsteigė keletas nevyriausybinių organizacijų: M. ir J. Šlapelių muziejus, Vilniaus ainių klubas, Vilniaus rotušė, LR Krašto apsaugos bičiulių klubas, vėliau prisijungė Nevyriausybinių organizacijų koordinacinė taryba (NOKT), vienijanti 26 veiklias organizacijas, puoselėjančias Lietuvos gynybines galias, patriotizmą, lietuvybę, tautinį, istorinį ir kultūrinį paveldą.

 

VGTU naujienos

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.