Šiaulių universitetas taps Vilniaus universiteto padaliniu

Birželio 10 d. Vyriausybė pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pasiūlymui reorganizuoti Šiaulių universitetą (ŠU) prijungimo prie Vilniaus universiteto (VU) būdu 2021 m. sausio 1 d.

ŠU reorganizavimas į VU Šiaulių akademiją vykdomas pagal Seimo patvirtintą valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planą ir Vyriausybės patvirtintas šio plano priemones. Seimas yra priėmęs nutarimą dėl ŠU prijungimo prie VU terminų ir sąlygų, kuriame numatyta, kad ŠU reorganizuojamas prijungimo prie VU būdu ir tampa jo kamieniniu padaliniu – VU Švietimo akademija (VUŠA).

VU ir ŠU tarybos, įvertinusios reorganizavimo procedūras, patvirtino 2021 m. sausio 1 d. kaip realų reorganizacijos terminą. ŠU tapus VU padaliniu, ypatingas dėmesys bus skiriamas specialiosios pedagogikos ir informatikos studijoms.

 

2020 m. VUŠA raidos plano įgyvendinimui numatyta skirti 5,05 mln. eurų: 4,75 mln. eurų Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir 0,3 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Svarbiausią lėšų poreikį sudaro lėšos, reikalingos dėstytojų atlyginimams suvienodinti. Lėšos VUŠA finansavimui 2021 ir vėlesniais metais bus kasmet numatomos valstybės biudžete, pagrindus jų poreikį. ŠU prijungimui prie VU iš universitetų tinklo optimizavimo lėšų fondo jau skirta 31,99 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.