Vardiniai suoliukai – mokslininkams geologams

Šių metų rugsėjo 12 d. gausus būrys geologų sugūžėjo į Vilniaus universiteto Botanikos sodą Kairėnuose. Prieš keletą metų čia buvo pastatyti vardiniai suoliukai, skirti Vilniaus universiteto profesoriams geologams Juozui Paškevičiui ir Vytautui Juodkaziui bei disidentui, politiniam kaliniui docentui Vytautui Skuodžiui.

Šiemet, tęsiant gražią tradiciją nusipelniusiems geologams išskirtinių jubiliejų proga padovanoti vardinius suoliukus, čia pastatyti dar šeši suoliukai, skirti akademikui prof. Algimantui Grigeliui, habil. dr. Valentinai Karatajūtei-Talimaa, prof. Algirdui Jurgaičiui, prof. Kastyčiui Juozui Dunduliui, dr. Vytautui Narbutui, doc. Valentinui Kadūnui ir doc. Petrui Vaitiekūnui.

18 Vardiniai suoliukai Šventės dalyviai
ventės dalyviai. Lauros Gedminienės nuotr.

Pasveikinti jubiliatų susirinko gausus būrys buvusių kolegų, draugų ir artimųjų. Susirinkusieji galėjo pasidžiaugti saulėta vasariška diena, nuostabia sodo aplinka, žydinčiomis gėlėmis ir pabendrauti su seniai matytais kolegomis. Nauji suoliukai buvo apjuosti simbolinėmis juostelėmis, kurias jubiliatai turėjo perkirpti. Liejosi sveikinimai, padėkos, prisiminimai, o diskusijos tęsėsi prie arbatos puodelio. Norisi tikėti, kad ateityje suoliukų, skirtų nusipelniusiems geologams, daugės, o ši vieta taps dažna susitikimų, diskusijų, pasivaikščiojimų erdve, skatinančia pasidžiaugti nuoširdžiu kolegų darbu ir juos prisiminti.

 

18 Vardiniai suoliukų nominatai A. Grigelis ir V. Narbutas
Vardinių suoliukų nominantai: akad. prof. Algimantas Grigelis ir dr. Vytautas Narbutas.
Neringo Šeirio nuotr

Šventėje dalyvavusi Botanikos sodo mokslo darbuotoja dr. Silva Žilinskaitė džiaugėsi, kad sodo teritorijoje jau yra arti 200 vardinių suoliukų, o sodo lankytojai čia randa ramybę ir poilsį, šviežio oro gūsį ir malonių įspūdžių.

 

 

Vaida Šeirienė

Autorė yra Lietuvos geologų sąjungos pirmininkė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.