MRU alumnai pateko į daugiausia uždirbančių absolventų trejetuką

Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentai, praėjus 18 mėnesių po studijų baigimo, uždirba vidutiniškai 2 615 eurų per mėnesį. Pagal naujausius švietimo reitingus, kuriuos paskelbė žurnalas „Reitingai“, tai trečia vieta iš visų Lietuvos universitetų. MRU taip pat užima ketvirtą vietą reitingų lentelėje „Konkuravimas tarptautinėje studijų erdvėje“.

Universitetai šiemet buvo vertinami pagal 39 skirtingus parametrus. Jie sugrupuoti pagal penkis kriterijus. Sudarant reitingus, didžiausias dėmesys kreipiamas į darbdavių vertinimus. „Startas darbo rinkoje liudija, kad mūsų studentai įgyja kompetencijas, kurios darbo rinkoje vertinamos kaip kuriančios didelę pridėtinę vertę“, – sako MRU vicerektorė prof. dr. Regina Valutytė.

 

MRU praėjusiais metais net 13,25 proc. sudarė studentai iš užsienio valstybių. Pasak MRU vicerektorės, tarptautiškumas yra neatsiejama kiekvieno šiuolaikinio universiteto gyvenimo dalis. MRU sieks, kad visi universiteto studentai įgytų tarptautinės patirties ir tarpkultūrinių kompetencijų, kurios būtinos, sėkmingai įsiliejant į darbo rinką. Prisijungęs prie Europos aljansų šeimos ir tapęs Europos reformų universitetų aljanso (ERUA) dalimi, universitetas į tarptautiškumą žvelgia dar strategiškiau, siekdamas tapti tarptautiškiausiu universitetu Lietuvoje. ERUA konsorciumą sudaro 8 universitetai ir 2 asocijuoti partneriai: Paryžiaus 8-asis, Vokietijos Viadrinos, Lenkijos SWPS, Graikijos Egėjo universitetas, Naujasis Bulgarijos, Italijos Maceratos, Ispanijos Las Palmas de Gran Kanarijos ir asocijuoti partneriai – Vokietijos Konstancos ir Danijos Roskildės universitetai.

Agnė Vilkišienė

Pranešimo autorė yra MRU Komunikacijos skyriaus vadovė.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.