VDU tęsia bendradarbiavimą su didžiausia pasaulyje mokymų platforma „Coursera“

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) nuolat investuoja į darbuotojų ir studentų tobulėjimą. Siekdamas atliepti globalaus pasaulio iššūkius ir suteikti savo bendruomenei maksimalias galimybes, universitetas tęsia 2023-iais užsimezgusį bendradarbiavimą su didžiausia pasauline mokymų platforma „Coursera“, kurioje paskaitas veda pirmaujančių universitetų, tokių kaip Harvardo, Oksfordo, Kembridžo, lektoriai, bei garsiausių įmonių atstovai. VDU – vienintelė aukštoji mokykla šalyje, plėtojanti šią partnerystę.

 

„VDU studijose naudojami studentą įtraukiantys metodai, tam pasitelkiamos įvairios realios ir skaitmeninės aplinkos, inovatyvūs įrankiai ir iki šiol netradiciniais laikyti studijų metodai, tokie kaip „Coursera“ kursai“, – pasakoja VDU Studijų prorektorė dr. S. Pilkienė ir pateikia kelis pavyzdžius: „Tarkime, studijuojant studijų dalyką „Fotografijos teorija ir istorija“ studentai savo patirtį praturtina ir kompetencijas praplečia kartu savarankiškai studijuojant ir Niujorko modernaus meno muziejaus (MoMA) kursą „Seeing Through Photographs“. Švietimo akademijos studentai, būsimieji mokytojai, dalyko „Emocinio intelekto ugdymas“ metu studijuoja taip pat ir Jeilio universiteto profesorės dėstomą kursą „The Science of Wellbeing“, – vardija Studijų prorektorė. Jos teigimu, tai ženkliai pagerina studentų gebėjimus spręsti kompleksines problemas, taikant teorines žinias realiose situacijose, praplečia studentų žinių kontekstą ir padidina jų įsitraukimą į studijų procesą.

 

„Coursera“ platforma siūlo lankstų savarankiško mokymosi modelį ir itin plačias mokymosi bei profesinio tobulėjimo galimybes, leidžia tyrinėti naujas sritis, tobulinti turimus įgūdžius, studentams – įgyti konkurencinį pranašumą planuojant karjeros ateitį darbo rinkoje. Visi norintys mokytis, prisijungę prie „Coursera“ platformos, mokymosi kursus, jų trukmę ir laiką gali planuoti atsižvelgdami į savo pačių užimtumą, jiems patogiu metu. Besimokantiems šioje platformoje siūloma susipažinti su įvairiomis temomis: nuo programavimo, kalbų lavinimo, viešojo kalbėjimo, psichologijos, karjeros planavimo ir daugelio kitų.

 

„Nuo 2023 m. pavasario „Coursera“ licencijos skirtos 1160 studentų iš visų VDU fakultetų ir akademijų. Dalis studentų turėjo galimybę savarankiškai rinktis juos dominančius kursus, kita dalis – kursus, rekomenduotus dėstytojų ir integruotus į studijuojamus universitete studijų dalykus. Šie kursai buvo įskaityti kaip VDU dėstomų studijų programų dalykų dalis“, – teigia dr. S. Pilkienė.

Studentams siūloma studijuoti įvairius dalykus ir mokymus: nuo 5 – 10 min. trunkančių vaizdo klipų peržiūros ar kelių valandų trukmės projektų, kuriuose galima lavinti naujus įgūdžius, o vėliau plėtoti juos praktikoje, iki ilgesnių kursų, kuriuos pabaigus išduodami sertifikatai, lengvai pritaikomi darbo rinkoje ir itin vertinami didžiausių tarptautinių kompanijų.

 

VDU Studijų prorektorės teigimu, tai – puiki proga susipažinti su aukščiausiai vertinamais dalykais ir įgyti teorinius bei praktinius įgūdžius, galinčius praversti karjeros kelyje ateityje. Visa tai galima išmokti nuotoliniu būdu, net neišvykstant iš savo namų.

„Verslas, informacinės technologijos ir inovacijos, duomenų mokslas, menai, kalbų mokymasis, sveikata ir asmeninis tobulėjimas, fiziniai mokslai ir inžinerija – tai dominuojančios sritys, sulaukusios daugiausia studentų dėmesio. Tuo metu daugiau nei 300 universiteto darbuotojų, profesiniam tobulėjimui taip pat pasirinkę „Coursera“ platformą, savo žinias ir įgūdžius lavino dirbtinio intelekto įrankių savo profesinėje srityje pritaikymo, programavimo, grafinio dizaino, projektų vadybos mokymuose”, – pagrindines interesų sritis apibūdina dr. S. Pilkienė.

 

Mokymuose dalyvavusių VDU bendruomenės narių vertinimu, galimybė dalyvauti platformos „Coursera“ siūlomuose mokymuose ne tik leidžia savarankiškai mokytis ir išsamiau pažinti dominančias sritis, bet ir patiems kontroliuoti savo mokymosi laiką ir tempą, ugdyti techninius įgūdžius, naudojantis įvairia programine įranga ir programavimo kalbomis, susipažinti su įvairiomis mokymo/si metodikomis, idėjomis ir perspektyvomis, analizuoti besikeičiančiame pasaulyje kylančias verslo, ekonomikos, skaitmenizacijos problemas bei iššūkius.

2024 m. rudens semestre VDU studentai bei darbuotojai ir toliau galės pasinaudoti „Coursera“ platformoje siūlomomis galimybėmis įgyti naujų žinių iš aukščiausio lygio profesionalių lektorių ir savo srities ekspertų iš viso pasaulio.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.