Svarbesni vasario 20 d. – vasario 25 d. renginiai

smm logoVasario 20 d. 14 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) ministrė Jurgita Petrauskienė susitiks su fondo „Algojimas“ ir kitų nevyriausybinių organizacijų atstovais. Per susitikimą bus aptariami neįgalių vaikų, taip pat vaikų, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, ugdymo klausimai.

 

Vasario 20 d. 15 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) ministrė Jurgita Petrauskienė susitiks su projekto „Gyvenu laisvai!“ iniciatoriais ir aptars tautinių bendrijų problemas, būdus jų situacijai pagerinti, tolimesnės veiklos planus.
Projektas, skirtas tautinių bendrijų jaunimui, parengtas Pilietiškumo, demokratijos ir teisės programų centro, Lietuvos žurnalistų sąjungos, VU Istorijos fakulteto Alumni draugijos ir Lietuvos meno kūrėjų asociacijos iniciatyva, pradėtas įgyvendinti nuo 2015 m.

Pagrindinis jo tikslas – ugdyti tautinių bendrijų jaunimo kritinį mąstymą, gerinti jo integraciją į Lietuvos valstybės gyvenimą. Sėkmingai pasibaigus pirmajam etapui, dabar baigiamos kurti 5 naujos kūrybinės dirbtuvės Visagine, Vilniaus, Šalčininkų, Klaipėdos ir Biržų rajonuose. Projektą numatoma tęsti iki 2023 m. ir iš viso įkurti 35 kūrybines dirbtuves.

 

Vasario 21 d. 10.30 val. Švietimo ir mokslo ministerijos Kolegijų salėje (A. Volano g. 2, Vilnius) vyks pasitarimas su švietimo profesinių sąjungų atstovais dėl mokytojų etatinio darbo apmokėjimo modelio.
Vasario 21 d. 13 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė Lietuvos mokslų akademijoje (Gedimino pr. 3, Vilnius) dalyvaus jaunųjų mokslininkų – geriausių konferencijos „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ pranešėjų – apdovanojimo iškilmėse. Jaunųjų mokslininkų konferenciją „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ septintą kartą organizavo Lietuvos mokslų akademijos Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyrius ir asociacija „Infobalt“. Šiemet ji vyko vasario 9 dieną, organizatoriai išrinko 10 geriausių pranešėjų. Pranešėjai per iškilmes bus apdovanoti Lietuvos mokslų akademijos diplomais, jiems bus įteiktos „Infobalt“ skiriamos stipendijos.

 

Vasario 21 d. 15 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) ministrė Jurgita Petrauskienė pasirašys bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentu Šarūnu Kliokiu.

Ministerija ir asociacija susitaria bendradarbiauti profesinio mokymo teisinio reglamentavimo, mokymo organizavimo (taip pat ir pameistrystės forma), mokinių praktikos, kompetencijų vertinimo ir kt. klausimais.

Sutarties pasirašyme taip pat dalyvaus Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius Rimantas Šidlauskas, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Alfredas Jonuška, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų direktorė Olga Grigienė, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius.

 

Vasario 23 d. 13 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) ministrė Jurgita Petrauskienė susitiks su Gruzijos nepaprastąja ir įgaliotąja ambasadore Lietuvoje p. Khatuna Salukvadze.

 

Vasario 23 d. 15 val. Švietimo ir mokslo ministerijoje (A. Volano g. 2, Vilnius) vyks Aukštojo mokslo tarybos posėdis, kuriame dalyvaus ministrė Jurgita Petrauskienė. Per posėdį bus pristatomos išvados ir rekomendacijos dėl aukštojo mokslo situacijos.

 

Vasario 24 d. 10 val. bus rašomas 10-asis nacionalinis diktantas. Diktantą ketvirtą kartą rašys ir Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotojai.

 

Vasario 25 d. 11 val. švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė dalyvaus Lietuvos studentų sąjungos konferencijoje, kuri vyks Vilniaus Gedimino technikos universitete (Saulėtekio al. 11, Vilnius). Per konferenciją bus pristatyta metinė LSS veiklos ataskaita, šios sąjungos Priežiūros komiteto finansinės veiklos patikrinimo ataskaita, renkamas naujas LSS prezidentas.

 

Švietimo ir mokslo ministerijos Komunikacijos skyrius

Tel. (8 5) 219 1197, El. p. info@smm.lt

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.