Du apdovanojimai Arūnui Germanavičiui

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Psichiatrijos klinikos docentas dr. Arūnas Germanavičius šiemet gavo du tarptautinius apdovanojimus už geriausius mokslinius straipsnius, kuriuos jis parašė kartu su bendraautoriais.
Australijos ir Azijos proto sutrikimų draugijos apdovanojimą už geriausią 2011 m. žurnalo „Journal of Intellectual and developmental Disability“ mokslinį straipsnį docentas dr. A. Germanavičius gavo su bendraautoriais iš 15 Europos Sąjungos šalių.
Kitas doc. dr. A. Germanavičiaus ir bendraautorių iš POMONA-2 projekto straipsnis 2011 m. rugpjūčio mėnesį Ispanijos socialinės medicinos asociacijos apdovanotas Francisco Garces Roca premija (6 000 eurų) kaip geriausias mokslinis straipsnis. Pinigus mokslininkai paskyrė tolesniems tyrimams ir publikacijoms.
Įvertinti straipsniai, parašyti remiantis POMONA-2 tyrimo rezultatais. Mokslinėse publikacijose pateikiami duomenys apie suaugusių proto negalią turinčių asmenų sveikatos ir aplinkos (apgyvendinimo) rodiklius.
Lietuvoje tyrimus vykdė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Psichiatrijos klinikos mokslininkai (Dovilė Rajunčiūtė-Vervečkienė ir kt.), vadovaujami doc. dr. A. Germanavičiaus, kartu su Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių bendrija „Viltis“. Tyrėjų grupei talkino vaikų psichiatrijos docentai Dainius Pūras ir Sigita Lesinskienė.

Liudmila Januškevičienė
VU Informacijos ir ryšių su visuomene skyrius

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.