Česlovo Milošo metų premija – Viktorijai Daujotytei ir Mindaugui Kvietkauskui

Baigiantis Tarptautiniams Česlovo Milošo metams, 2011-ųjų gruodžio 16 d. Vilniaus Rotušėje vyko baigiamasis metų vakaras. Jo metu įteikta Česlovo Milošo metų premija, kurią inicijavo Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos žurnalistų sąjunga, Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lenkijos institutas Vilniuje. Premija vienbalsiu komisijos sprendimu paskirta profesorei Viktorijai Daujotytei ir dr. Mindaugui Kvietkauskui už monografiją „Lietuviškieji Česlovo Milošo Kontekstai“. Laureatai apdovanoti Vilniaus mero Artūro Zuoko atminimo dovanomis ir Lenkijos instituto skirta pinigine premija.

2012_03_10
Aktorė Dalia Michelevičiūtė

Pastebėsime, kad konkursui buvo pristatyti septyni darbai, o komisija svarstymui išsirinko dar keturiolika darbų. Konkurso diplomais įvertintas Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Polonistikos centro darbuotojas Miroslavas Davlevičius už leidinį „W kręgu idei Miłoszowskich“ („Milošo idėjų pasaulyje“), Lietuvos mokslininkų laikraštyje „Mokslo Lietuva“ spausdintas straipsnių ciklas ir radijo „Znad Wilii“ laidos vedėja Kristina Kaminska už laidų ciklą „Miłosz Litwie i Polsce przypisany“ („Milošas Lietuvai ir Lenkijai priskirtas“). Kiti konkurso reikalavimus atitikusių darbų autoriai apdovanoti padėkos raštais.

2012_03_09
Č. Milošo metų premijos laureatai V. Daujotytė ir M. Kvietkauskas, diplomais ir padėkos raštais apdovantieji su konkurso organizatoriais. Gražinos Drėmaitės nuotrauka

Įspūdinga buvo vakaro meninė dalis: aktorė Dalia Michelevičiūtė atliko spektaklio „Kalbos galia“ pagal Č. Milošo kūrybą fragmentus, koncertavo Vilniaus miesto savivaldybės kamerinis choras „Jauna muzika“. Renginį vedė Juozas Šalkauskas.
„Mokslo Lietuvos“ informacija

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.