Europos studentų sąjungos vairą perima lietuvė

Balandžio 23 d. vykusius rinkimus į Europos studentų sąjungos (anlg. European Student’s Union – ESU) pirmininkus laimėjo lietuvė Karina Ufert. 26-erių K. Ufert išrinkta Europos studentų atstovų balsų dauguma.
K. Ufert buvo Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentė tarptautiniams ryšiams (2009–2010 m.). „Savo kadencijos Lietuvos studentų sąjungoje metu Karina Ufert pasiekė, kad organizacija įsitvirtintų tarptautinėje aplinkoje. Ji ir toliau labai prisideda prie aktyvaus Lietuvos studentų atstovų veikimo Europos mastu“, – pastebi prezidentas Dainius Dikšaitis. „Laukiame jos bent trumpam sugrįžtant, kad galėtume asmeniškai pasveikinti užsitarnavus ne tik mūsų šalies, bet ir Europos studentų atstovų pasitikėjimą“, – sako jis.

Nuo 2011-ųjų liepos iki šių rinkimų K. Ufert ėjo ESU vicepirmininkės pareigas. Ji buvo atsakinga už ESU veiklos politikos plėtrą ir formavimą, akademinius ir socialinius reikalus, veiklos struktūros pokyčius, komunikaciją, studentų teisių, ESU Studentų sąjungų-narių, žmogiškųjų išteklių stiprinimą ir Bolonijos proceso įgyvendinimo stebėjimą.

Kaip ESU pirmininkė ji dalyvaus vykdomojo komiteto ir kitų organų bei institucijų veikloje, bus atsakinga už ESU tikslų vykdymą ir veiklos tęstinumą bei finansinį veiklos administravimą. O taip pat atstovaus ESU interesams Europos valdžios institucijose.
ESU pirmininko rinkimai – tai 62-ojo Europos studentų sąjungos (ESU) valdybos susitikimo programos dalis. K. Ufert yra 15-oji ESU pirmininkė. Vairą ji perima iš esto Allano Pällo. Susitikime, kuris vyksta Bukarešte (Rumunija), taip pat išrinkti du ESU vicepirmininkai ir septyni vykdomojo komiteto nariai.

ESU vienija 45 nacionalines organizacijas iš 38 šalių. Lietuvos studentų sąjunga yra šios organizacijos tikroji narė nuo 1998-ųjų. Europos studentų sąjunga savo veiklą pradėjo 1982 m. Per savo nares ESU atstovauja daugiau nei 11 milijonų studentų Europoje ir bendradarbiauja su Europos Taryba, Europos Komisija, Europos universitetų asociacija ir UNESCO.
Ina Ūsaitė
Lietuvos studentų sąjungos išorinės komunikacijos vadovė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.