Atsisveikinome su Gražina Kriščiukaitiene

Po sunkios ir ilgos ligos mirė buvusi „Mokslo Lietuvos“ redaktorė Gražina Kriščiukaitienė. Gražina gimė 1945 m. rugpjūčio 27 dieną Utenoje.

Tėvams persikėlus į Žemaitiją, baigė Viekšnių vidurinę mokyklą, Vilniaus universitete žurnalistikos studijas. 1971 m. pradėjo dirbti „Komjaunimo tiesos“ laikraštyje, kuris Atgimimo metais buvo pervardintas į „Lietuvos rytą“. Čia dirbdama sukūrė šeimą, su vyru Donatu susilaukė trijų vaikų – Šarūno, Mindaugo ir Emilijos. Paskelbus Lietuvos nepriklausomybę, gabi žurnalistė pakviesta dirbti redaktore į naują, Lietuvos mokslininkų sąjungos įkurtą laikraštį „Mokslo

2012_13_07
Gražina Kriščiukaitienė. Virginijos Valuckienės nuotrauka

Lietuva“. Gražina kurį laiką tuo pat metu dar dirbo ir Gydytojų sąjungos laikraštyje „Gydytojų žinios“. Po kelerių metų, dėl didelio darbo krūvio, liko vadovauti tik „Mokslo Lietuvos“ laikraščiui. Jos svajonė buvo padirbėti žurnale. Tokia proga atsirado 1997 m. ir ji perėjo dirbti į žurnalo „Mokslas ir technika“ redakciją. Paskutinėje darbovietėje triūsė iki pat netikėtos mirties, beveik penkiolika metų. Buvę bendradarbiai Gražiną prisimena kaip nuostabų žmogų: visada geros nuotaikos, susivaldančią, mandagią. Gyvybės siūlas gabiai žurnalistei nutrūko ne tik pačiu gražiausiu metų laiku, nutrūko neįgyvendinus ir svarbių kūrybinių bei gyvenimo planų. Liko neparašyti kai kurie svarbūs straipsniai. Antai jai buvo pasiūlyta parašyti straipsnį į monografiją apie Viekšnių valsčių, kuri turi pasirodyti kitais metais. Žiaurus likimas, išplėšęs ją iš gyvenimo neišplėš iš artimųjų ir buvusių bendradarbių atminties.

Grupė draugų

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.