GRUZIJOJE PAMINĖTOS XX A. PRADŽIOJE ČIA GYVENUSIO LIETUVIŲ RAŠYTOJO 130-OSIOS GIMIMO METINĖS

Lietuvos ambasada Tbilisyje gegužės 23 dieną Atoneli teatre surengė XX a. pradžioje Gruzijoje gyvenusio nusipelniusio lietuvių rašytojo Antano Žukausko-Vienuolio 130-ųjų gimimo metinių minėjimą.

Jame dalyvavo lietuvių bendruomenės Gruzijoje nariai, gruzinų literatai, kiti kultūros pasaulio veikėjai.

Lietuvos ambasadorius Gruzijoje Jonas Paslauskas renginio dalyviams priminė apie A. Žukausko-Vienuolio gyvenimą šioje Užkaukazės valstybėje.

„Daugelis užduoda klausimą: kur slypi Lietuvos ir Gruzijos draugystės ištakos? Antanas Vienuolis yra šios gražios draugystės pavyzdys. Gyvendamas Gruzijoje jis iš arti susipažino su sudėtinga jos istorija, kultūros ypatumais ir įamžino tai savo kūryboje“ – teigė ambasadorius.

Susirinkusieji klausėsi literatūriškai perpasakotos legendos gruzinų liaudies motyvais „Užkeiktieji vienuoliai“ teatralizuoto skaitymo, kurį režisavo Linda Urbonavičiūtė, akomponavo styginių instrumentų kvartetas „Youth Nuevo Quartet“.

Valstybinio literatūros muziejaus direktorius Laša Bakradzė teigiamai įvertino tai, jog Gruzijos skaitytojai turi galimybę susipažinti su A. Žukausko-Vienuolio kūriniais gruzinų kalba. Anot jos, reikia ne tik prisiminti literatūrinį paveldą ir susipažinti su tuo, kaip lietuvis rašytojas matė Gruzijos kultūrą, bet ir toliau tęsti lietuvių ir gruzinų literatūros vertimus.

Minėjimą parėmė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Parengta pagal URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento informaciją

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.