Žodis „Pasaulio Lietuvos“ skaitytojams

Internetinėje „Mokslo Lietuvos“ prieigoje pasirodė nauja skiltis, pavadinta „Pasaulio Lietuva“. Turbūt skaitytojui kilo klausimas, kas tai yra ir kam tai reikalinga? Taigi norėtume pristatyti išskirtinai tik internetinės „Mokslo Lietuvos“ skaitytojų akims projektą, vykdomą kartu su Lietuvos mokslininkų sąjunga ir remiamą Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo, tuo pačiu pavadinimu.
Lietuvoje gyvenantiems mokslininkams ir kultūrininkams įdomu, kaip ir kuo gyvena tėvynainiai, kas jiems aktualu užsienyje. Šį projektą nusprendėme vykdyti suprasdami, kad internetinėje erdvėje pasirodantys straipsniai ir žinutės operatyvesni ir pasiekia skaitytoją greičiau, nei prenumeruojama popierinė laikraščio versija, kurioje pateikiama rinktinė informacija. Viliamės, kad mūsų ruošiamą informaciją skaito ne tik Lietuvoje gyvenantys, bet ir užsienyje esantys lietuviai.
Todėl antrąjį šių metų pusmetį internetinėje erdvėje pasirodys straipsniai ir žinutės, kuriais sieksime nušviesti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje gyvenančių lietuvių aktualijas švietimo, mokslo, kultūros baruose. Tuo būdu užsienyje gyvenantys lietuvių kilmės mokslininkai, kultūrininkai, lietuvybės puoselėtojai turės galimybę atnaujinti, plėsti ir stiprinti ryšius su gimtajame krašte gyvenančiais kolegomis ir bendraminčiais. Per šiuos straipsnius sieksime užsienyje gyvenančią išeiviją priartinti prie Lietuvoje vykstančių mokslo, kultūros ir švietimo procesų.
„Mokslo Lietuvos“ internetinėje prieigoje talpinsime ne tik mokslininkų, kultūros ir švietimo darbuotojų, bet ir užsienio lietuvių bendruomenių atstovų parengtus straipsnius, skleisime užsienio lietuvių bendruomenėms Lietuvoje gyvenančių lietuvių požiūrį, patirtį, problemas, istorinius pavyzdžius skatinant, stiprinant ir akcentuojant tautinį tapatumą kaip svarbiausią lietuvybės išsaugojimo garantą.
Taigi kviečiame tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gyvenančius kraštiečius, mokslo, švietimo ir kultūros darbuotojus rašyti ir siųsti mums straipsnius apie Jūsų gyvenamame krašte aktualias lietuvybės išsaugojimo, integracijos į kitas kultūras, švietimo, mokslo, kultūros temas. Žinoma, laukiame Jūsų siūlymų, atsiliepimų po straipsniais, jų dėka tik tobulėsime.
Kas kitas, jei ne mes patys – tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gyvenantys lietuviai, bendraus, plės ir stiprins ryšius, kartu kurs sąlygas gražesnei Lietuvai?

2012/09/25

 

P. S. Skaitydami skiltį „Pasaulio Lietuva“, komentaruose parašykite, iš kur Jūs esate. Būsime nuoširdžiai dėkingi.

Valentas Daniūnas

2012 m. rugsėjo 27 d.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.