Česlovo Stonio kompozicija „Amžinai, amžinai neramus“

 M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas 2013 m. gegužės 18–20 d. Vakarų Lietuvoje ir Žemaitijoje pristato Česlovo Stonio kompoziciją „Amžinai, amžinai neramus“ (Paulius Širvys – eilėse, dainose, prisiminimuose).

Šią programą fondas jau yra rodęs tris kartus – Paberžėje (Kėdainių r.), Plateliuose (Plungės r.) ir M. K. Čiurlionio namuose (Vilnius). O dabar, šioje kultūrinėje-švietėjiškoje kelionėje tokia pavasarinė programa bus atlikta gegužės 18 d. (šeštadienį) 14 val. Švėkšnos dvaro viloje „Genovefa“ Švėkšnos miestelis, Šilutės r.), ir 18.30 val. rašytojo Thomo Manno memorialiniame muziejuje (Skruzdynės g. 17, Neringa), gegužės 19 d. (sekmadienį) 13 val. Rietavo dvaro sodyboje (dabar – Rietavo Oginskių istorijos muziejus) (L. Ivinskio g. 4, Rietavas) ir gegužės 20 d. (pirmadienį) 13 val. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (Liepojos g. 41, Klaipėda).

Beje, M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas beveik visose aukščiau paminėtose vietose lankėsi ne kartą. Švėkšnoje kartu su Švėkšnos seniūnija fondas „Genofefos“ viloje jau yra organizavęs du renginius: 2009-06-25 pristatyta programa „Po Tėviškės dangum…“, 2012-09-21 pristatyta džiazo programa „Čiurlionis kitaiP“.

Kartu su Thomo Manno memorialiniu muziejumi fondas organizavo taip pat du: 2009-11-07 buvo pristatyta programa „Po Tėviškės dangum…“ ir diskutuota šio krašto savita Krikštų tema. 2012-06-06 pristatyta džiazo programa „Čiurlionis kitaiP“.

Rietave fondas kartu su Rietavo Oginskių istorijos muziejumi organizavo du renginius Rietavo dvaro sodyboje: 2009-04-26 renginys buvo skirtas M. K. Čiurlionio atminimui, pasodintas ąžluoliukas Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui ir liepaitė Sofijai Kymantaitei-Čiurlionienei, 2012-05-17 pristatyta džiazo programa „Čiurlionis kitaiP“

Atlikėjai:
ČESLOVAS STONYS – aktorius;
SAULIUS SIPAITIS – aktorius;
PRANAS ZAREMBA – operos solistas.MK_Ciurlionio_logo-sm

Informacinis rėmėjas – „Mokslo Lietuva“

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.