Įteikta Mindaugo Karaliaus ir VU IF Alumni draugijos premija

Birželio 27 d. vykusioje Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto (VU IF) diplomų teikimo ceremonijoje tradiciškai įteikta Mindaugo Karaliaus ir VU IF Alumni draugijos premija už geriausią bakalauro darbą. Šių metų apdovanojimas atiteko Aušrai Terleckaitei, apgynusiai bakalauro darbą „Sovietinės Lietuvos literatūrinis laukas 7 dešimtmetyje“.
VU IF Alumni draugija, siekdama skatinti studentų mokslinę veiklą, motyvuoti tolimesnėms istorijos studijoms, drauge su ilgamečiu Istorijos fakulteto mecenatu Mindaugu Karaliumi premiją teikia nuo 2010 m.
„Idėja įsteigti premiją kilo labai natūraliai. Pats buvau aktyvus studentas tiek mokslo, tiek kultūrinio gyvenimo organizavimo atžvilgiu, galima sakyti, suaugau su Istorijos fakultetu, jo bendruomene, labai vertinu išlikusį ryšį. Visada žavėjausi mecenatystės tradicija, premija buvo ir yra mano grąža universitetui, Istorijos fakultetui už neįkainojamas žinias ir patirtį. Išėjęs į verslą nutolau nuo mokslo, tačiau džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie jaunų žmonių skatinimo“, – prisimena VU IF alumnas, verslininkas M. Karalius, 1996 m. įsteigęs savo vardo premiją už geriausią VU Istorijos fakultete apgintą bakalauro darbą.
„Manome, kad studentų motyvavimas yra labai svarbi alumnų idėjos dalis. Šios premijos teikimas viena stabiliausių mūsų draugijos vykdomų veiklų. Tikimės, kad toks studentų darbų įvertinimas suteiks pasitikėjimo ir įkvėps juos siekti tolesnių žinių, nuteiks prasmingam darbui mokslo, visuomenės ir valstybės labui“, – mintimis dalijosi VU IF Alumni draugijos pirmininkas, istorikas ir žurnalistas Vytautas Bruveris.
Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Alumni draugija – Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto absolventų asociacija, 2004 m. suburta fakultetui neabejingų auklėtinių, vedamų noro bendrauti, prisiminti gražiausias akimirkas, prisidėti prie fakulteto puoselėjimo, sėkmės ir pripažinimo.

 

Mindaugo Karaliaus ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Alumni draugijos premija už geriausią bakalauro darbą apdovanotoji Aušra Terleckaitė ir Istorijos fakulteto Alumni draugijos pirmininkas Vytautas Bruveris
Mindaugo Karaliaus ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Alumni draugijos
premija už geriausią bakalauro darbą apdovanotoji Aušra Terleckaitė ir Istorijos
fakulteto Alumni draugijos pirmininkas Vytautas Bruveris (Vito Jadzgevičiaus nuotrauka)

Birutė Kuklytė
VU Istorijos fakulteto Alumni draugija

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.