„MUZIEJŲ NAKTIS“ APLANKĖ K. DONELAIČIO MUZIEJŲ TOLMINKIEMYJE

Minint 300-ąsias iškiliojo lietuvių poeto Kristijono Donelaičio gimimo metines, Memorialinį Kristijono Donelaičio muziejų Tolminkiemyje gegužės 18-ąją aplankė „Muziejų naktis“. Renginyje dalyvavo Kaliningrado srities vyriausybės ir parlamento vadovai, vietos savivaldos ir visuomenės atstovai.
Tarptautinės muziejų dienos proga renginio dalyvius pasveikinęs Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius atkreipė dėmesį, jog muziejų vaidmuo šiuolaikinėje visuomenėje itin svarbus tiesiant tiltus tarp praeities ir dabarties, o K. Donelaičio muziejus yra tiltas, jungiantis ne tik epochas, bet ir valstybes.
Svečius pasitiko ir renginį vedė Kaliningrado dramos
teatro aktoriai, atlikę K. Donelaičio ir jo žmonos Onos Reginos vaidmenis. Tolminkiemio bažnyčioje vyko vargonų muzikos koncertas, o prie pastoriaus namo skambėjo Lietuvos ir Kaliningrado srities poetų eilės, koncertavo Kaliningrado lietuvių bendruomenės jungtinis vyrų ansamblis ,,Penke vaike“ ir moterų ansamblis ,,Gabija“.
Tai pirmasis tokio pobūdžio ,,Muziejų nakties“ renginys Tolminkiemyje, subūręs ne tik vietos bendruomenę, bet ir lankytojus iš Nesterovo rajono gyvenviečių.

Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius
Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius (URM nuotrauka)

Parengta pagal URM Informacijos ir
viešųjų ryšių departamento informaciją

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.