RUMUNAMS PRISTATYTA LIETUVIŲ AUTORIAUS KNYGA

Lietuvos ambasadorius Rumunijoje Vladimiras Jarmolenko Titulescu Europos fonde Bukarešte kartu su Leonidu Donskiu pristatė į rumunų kalbą išverstą jo knygą „Galia ir vaizduotė: politikos ir literatūros etiudai“.
Renginyje su ambasadoriumi ir L. Donskiu aktualiomis šiuolaikinės politikos temomis diskutavo Rumunijos universitetų dėstytojai, politikos mokslų ir tarptautinių santykių studentai, kiti Bukarešto akademinės bendruomenės nariai.
Per pastaruosius dvejus metus tai jau trečioji Lietuvos ambasados Bukarešte ir Rumunijos Baltijos ir Šiaurės šalių studijų asociacijų pristatyta knyga rumunų visuomenei. 2011 m. rumunų kalba išleista knyga „Lietuvos istorija“ ir dokumentų rinkinys „Rumunijos–Lietuvos santykiai. Diplomatiniai dokumentai (1919–1944)“.
Gegužės 25–26 d. Konstantoje ambasadorius su L. Donskiu taip pat dalyvavo tarptautinėje istorikų konferencijoje „Imperijų ir regionų kūrimas aplink Baltijos, Šiaurės ir Juodąją jūras“. Mokslininkai iš Baltijos ir Šiaurės Europos šalių, Lenkijos bei Rumunijos šia tematika perskaitė daugiau nei 40 pranešimų.

Vladimiras Jarmolenko (dešinėje), Leonidas Donskis ir kiti knygos pristatymo Bukarešte dalyviai
Vladimiras Jarmolenko (dešinėje), Leonidas Donskis ir kiti
knygos pristatymo Bukarešte dalyviai (URM nuotrauka)

 

Parengta pagal URM Informacijos ir
viešųjų ryšių departamento informaciją

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.