Vilniaus universitetas – pusės „Thermo Fisher Scientific“ tyrimų vykdytojas Lietuvoje

Vilniaus universitete apsilankęs didžiausios pasaulyje bendrovės, siūlančios produktus ir paslaugas mokslui, „Thermo Fisher Scientific“ bioproduktų diviziono prezidentas Gregas Herrema patvirtino, kad kompanija aktyvina bendradarbiavimą su savo partneriu Vilniaus universitetu ir 2015 m. Saulėtekio slėnyje duris atversiančiame Jungtiniame gyvybės mokslų centre plės veiklą. Kompanija numato Lietuvoje atlikti 50 proc. visų vykdomų gyvybės mokslų srities tyrimų.

Plėsdama veiklą Lietuvoje, „Thermo Fisher Scientific“ su Vilniaus universitetu bendradarbiaus ne tik biofizikos, biochemijos, biologijos ir genetikos mokslinių tyrimų srityse, bet ir planuojama, kad Vilniaus universitetas taps „Thermo Fisher Scientific“ Tarptautinės mokslinės patariamosios tarybos nariu. Dabar taryboje aktyviai veikia Harvardo ir Stenfordo universitetai, Masačiusetso technologijos institutas ir kt.
„Thermo Fisher Scientific“ metinė apyvarta siekia 12,5 mlrd. dolerių, šios kompanijos tyrimų centras Lietuvoje prisijungs prie 40-yje šalių veikiančių jos padalinių, kuriuose dirba daugiau kaip 39 tūkst. darbuotojų. „Thermo Fisher Scientific“ klientai – farmacijos ir biotechnologijos įmonės, ligoninių ir klinikų diagnostikos laboratorijos, universitetai, mokslo institutai ir valstybinės agentūros, aplinkos ir procesų kontrolės institucijos.

Jūratė Ablačinskaitė

VU Informacijos ir ryšių su visuomene skyrius

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.