Elektros ir elektronikos inžinierių instituto veikla Lietuvoje

Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (IEEE) Lietuvos skyrius (http://www.ieee.lt) įsteigtas 2004 m., tačiau pavienių IEEE narių Lietuvoje buvo ir anksčiau. Dabar skyrius vienija per 100 narių, 8 iš jų yra vyresnieji nariai.

2002 m. VGTU Elektronikos fakultete įsteigtas pirmasis Baltijos šalyse IEEE studentų skyrius.
Dabar IEEE Lietuvos skyriuje veikia trys IEEE draugijų padaliniai:

  • Antenų, elektroninių įtaisų ir mikrobangų jungtinis padalinys;
  • Signalų apdorojimo, skaitinio intelekto ir ryšių jungtinis padalinys;
  • Edukacijos padalinys.

2012 m. pabaigoje IEEE nariai-absolventai įsteigė GOLD (angl. Graduates Of Last Decade) bendraminčių klubą, dabar jam vadovauja VGTU Elektronikos fakulteto doktorantas Darius Plonis.

Lietuvos ir Baltarusijos Elektros ir elektronikos inžinierių instituto skyrių moksliniame seminare Minske, prof. Dalius Navakauskas centre
Lietuvos ir Baltarusijos Elektros ir elektronikos inžinierių instituto skyrių moksliniame seminare Minske, prof. Dalius Navakauskas centre (Iš Daliaus Navakausko asmeninio archyvo)

IEEE Lietuvos skyrius aktyviai remia Lietuvoje ir už jos ribų vykstančias tarptautines konferencijas bei mokslinius seminarus, organizuoja narių suvažiavimus. Tokie renginiai jau vyko ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Latvijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Kinijoje, Taivanyje, Maroke. IEEE Lietuvos skyrius skatina jaunuosius mokslininkus: apdovanoja geriausių mokslinių straipsnių ir geriausių magistro tezių autorius. Skyrius taip pat remia elektronikos ir informatikos entuziastų veiklą: organizuoja tarptautinius robotų mūšius ir „IEEEXtreme“ programavimo konkursus bei apdovanoja jų nugalėtojus.
IEEE Mikrobangų draugija 2012 m. IEEE Lietuvos skyriaus Antenų, elekt-roninių įtaisų ir mikrobangų draugijų jungtinį padalinį pripažino aktyviausiu tų metų Mikrobangų draugijos padaliniu pasaulyje.

Elektros ir elektronikos inžinierių instituto Lietuvos ir Lenkijos skyrių moksliniame seminare Vilniuje
Elektros ir elektronikos inžinierių instituto Lietuvos ir Lenkijos skyrių moksliniame seminare Vilniuje (Raimundo Laptiko nuotrauka)

VGTU prof. Dalius Navakauskas, IEEE Lietuvos skyriaus pirmininkas

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.