Lietuvos mokslų akademija skelbs konkursą mokslui populiarinti

Lietuvos mokslų akademija, siekdama atkreipti dėmesį į mokslo svarbą visuomenės vystymuisi ir kuo patraukliau pristatyti naujausius mokslo bei technologijų pasiekimus, šių metų rugpjūtį skelbs konkursą kurti vaizdo ir garso priemones skirtas populiarinti mokslą. Ji jau parengė konkurso nuostatus, numatančius, kad visi norintys galės teikti paraiškas filmams, TV ir radijo laidoms, interneto projektams, spektakliams, vaizdo klipams, plakatams ir jų ciklams. Geriausių paraiškų autoriai gaus finansavimą iki 50 tūkst. litų savo idėjoms įgyvendinti.
„Lietuvos mokslų akademija nuolat informuoja apie mokslo laimėjimus ir naujoves, skatina jomis domėtis. Konkursas tiesiogiai prisideda prie jos misijos – inicijuoti veiklas, kurios stiprina Lietuvos gerovę, prisideda prie mokslo, socialinės, kultūrinės ir ekonominės plėtros, – teigia Vilius Žalys, projekto, pagal kurį organizuojamas mokslo populiarinimo audiovizualinių priemonių konkursas, koordinatorius. – Jis įtrauks į mokslo populiarinimo organizavimą daugiau suinteresuotų organizacijų ir asmenų, padės atrasti naujų ir originalių būdų patraukliau pristatyti mokslo žinias, pažadinti visuomenės smalsumą.“
Anot V. Žalio, audiovizualinių priemonių konkursas pagerins gyventojų supratimą apie mokslo ir technologijų pažangą, žinių visuomenės raidos tendencijas ir perspektyvas. Taip pat leis geriau įvertinti mokslinę veiklą ir jos rezultatus, prisidės didinat mokslininko profesijos patrauklumą, skatinant tyrėjų ir visuomenės dialogą.
„Tikimės, kad po konkurso visuomenės informavimo priemonėse, ypač internete, atsiras daugiau objektyvios informacijos apie mokslą, ji bus labiau matoma ir kiekvienam prieinama, – viliasi V. Žalys. – Galbūt geriau susipažinę su šiuolaikiniu mokslu ir technologijomis, daugiau jaunuolių ateityje pasirinks mokslininko kelią.“
Visi norintys konkurse gali dalyvauti individualiai arba su partneriais, tačiau negali teikti daugiau kaip dviejų paraiškų. Projektų paraiškas vertins ne mažiau kaip septynių asmenų komisija. Ji atrinks laimėtojus pagal pateiktų idėjų originalumą, naujų sprendimų ir technologijų panaudojimą, laukiamus rezultatus, jų poveikį ir kt. Iš viso planuojama finansuoti 7–20 projektų.
Daugiau informacijos apie konkursą nuo šių metų rugpjūčio mėnesio ieškokite Lietuvos mokslų akademijos interneto tinklalapyje www.lma.lt.
Mokslo populiarinimo audiovizualinių priemonių konkursas organizuojamas vykdant projektą „Nacionalinės mokslo populiarinimo priemonių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas“, kurio tikslas – populiarinti mokslą visuomenėje, skatinti tyrėjų ir visuomenės dialogą. Projekto metu, rengiant mokslo festivalius ir šventes, leidžiant mokslo populiarinimo knygas, kuriant vaikams ir jaunimui skirtas mokslo populiarinimo programas bei audiovizualines priemones, siekiama sukurti ir išbandyti mokslo bei technologijų populiarinimo visuomenėje sistemas.
Europos socialinio fondo lėšomis ir LR valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą Lietuvos mokslų akademija įgyvendina kartu su partneriais pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 3 prioriteto „Tyrėjų gebėjimų stiprinimas“ priemonę „Žinių apie mokslą ir technologijas gilinimas ir sklaida tarp mokinių ir jaunimo bei lyčių lygybės moksle skatinimas“.

Academy_logo04

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.