Prasidėjo MOKSLO POPULIARINIMO audiovizualinių priemonių konkursas

Lietuvos mokslų akademija kviečia mokslo institucijas, viešąsias įstaigas, verslo įmones ir ne pelno siekiančias organizacijas dalyvauti mokslo populiarinimo audiovizualinių priemonių konkurse ir teikti paraiškas kurti filmus, TV ir radijo laidas, interneto projektus, spektaklius, vaizdo klipus, plakatus ir jų ciklus. Geriausių paraiškų autoriai gaus iki 50 tūkst. litų savo idėjoms įgyvendinti.
Paraiškas konkursui galima teikti iki 2013 m. spalio 17 d. 16 val. pristatant į Lietuvos mokslų akademiją (Gedimino pr. 3, 01103 Vilnius, 201 kab.).
Šiuo konkursu Lietuvos mokslų akademija siekia parodyti mokslo svarbą visuomenės raidai, pristatyti mokslo ir technologijų naujausius pasiekimus, padėti žmonėms juos suprasti ir vertinti, taip pat didinti mokslininko profesijos patrauklumą, skatinti tyrėjų ir visuomenės dialogą.
Tikimasi, kad konkursas paskatins naudoti inovatyvias ir įvairesnes priemones populiarinti mokslą. Taip pat visuomenės informavimo priemonėse, ypač internete, atsiras daugiau objektyvios informacijos apie mokslo ir technologijų pažangą, ji bus labiau matoma ir kiekvienam prieinama, prisidės kovojant su pseudomokslo idėjomis.
Lietuvos mokslų akademija tikisi, kad konkurso dalyviai kūrybiškai pažvelgs į įvairias mokslo sritis, įdomiai ir patraukliai pateiks informaciją, pažadins visuomenės smalsumą ir padės geriau jai suvokti naujųjų technologijų įtaką mūsų gyvenimui.
Konkurso dalyviai gali teikti paraiškas individualiai arba kartu su partneriu – kitu juridiniu asmeniu, su kuriuo rengia paraišką ir numato vykdyti projektą. Tokiu atveju kartu su paraiška reikia pateikti ir jungtinės veiklos sutartį. Vienas juridinis asmuo kaip pareiškėjas arba partneris gali pateikti ne daugiau kaip dvi paraiškas.
Vertindama paraiškų tinkamumą finansuoti vertinimo komisija atsižvelgs, ar pateikta idėja atitinka konkurso ir strateginius mokslo populiarinimo tikslus, tikslinių grupių poreikius, taip pat į jos originalumą, tarptautiškumą. Ji taip pat vertins numatomus projekto rezultatus, jų poveikį, sklaidą ir tęstinumo užtikrinimą, atsižvelgs į pareiškėjo patirtį ir kompetenciją įgyvendinant panašius projektus. Iš viso planuojama finansuoti 7–20 projektų.
Daugiau informacijos apie mokslo populiarinimo audiovizualinių priemonių konkursą, jo nuostatus ir paraiškos formą galite rasite Lietuvos mokslų akademijos interneto svetainėje www.lma.lt. Kilus papildomiems klausimams dėl paraiškų teikimo, kreipkitės į Eriką Kvietkauskaitę tel. (8 5) 210 7232, 8 656 70557 arba el. paštu erika.k@gravitas.lt.
Mokslo populiarinimo audiovizualinių priemonių konkursas organizuojamas vykdant projektą „Nacionalinės mokslo populiarinimo priemonių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas“, kurio tikslas – populiarinti mokslą visuomenėje, skatinti tyrėjų ir visuomenės dialogą. Projekto metu, leidžiant mokslo populiarinimo knygas, rengiant mokslo festivalius ir šventes, vaikams ir jaunimui skirtas mokslo populiarinimo programas ir audiovizualines priemones, siekiama sukurti ir išbandyti mokslo ir technologijų populiarinimo visuomenėje sistemas.
Europos socialinio fondo ir LR valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą Lietuvos mokslų akademija įgyvendina kartu su partneriais pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 3 prioriteto „Tyrėjų gebėjimų stiprinimas“ priemonę „Žinių apie mokslą ir technologijas gilinimas ir sklaida tarp mokinių ir jaunimo bei lyčių lygybės moksle skatinimas“.

Academy_logo04

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.