Ukrainoje apdovanotas VGTU profesorius

Buvęs Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektorius Romualdas Ginevičius šiemet jau ketvirtą kartą dalyvavo tarptautinėje Donecko nacionalinio technikos universiteto organizuotoje konferencijoje. Jos metu profesorius buvo apdovanotas už tarptautinių mokslinių ryšių skatinimą ir stiprinimą.
Sevastopolyje vykusioje konferencijoje „Mašinų gamyba ir technosfera XXI amžiuje“ R. Ginevičius skaitė pranešimą apie specialistų rengimo problemas technikos universitetuose. VGTU mokslininkas aptarė, kokių reikalavimų iškyla universitetams, bandantiems prisitaikyti prie nuolat kintančių rinkos sąlygų, kokias kompetencijas studijų metu svarbu įgyti studentams ir kaip išmatuoti aukštųjų mokyklų darbo kokybę.
VGTU profesoriui garbės ordiną už tarptautinių mokslinių ryšių stiprinimą įteikė viena konferencijos organizatorių – Tarptautinė mašinų gamybos asociacija. Jubiliejinėje 20-ojoje konferencijoje pranešimus skaitė mokslininkai ir verslo atstovai iš daugiau nei dešimties pasaulio šalių.
Donecko nacionalinis technikos universitetas – vienas iš daugiau nei 410-ies VGTU užsienio partnerių, su kuriais aktyviai bendradarbiaujama tiek studentų, tiek akademinio personalo mainų srityje. 2012 m. iš viso beveik 20 proc. visų VGTU darbuotojų buvo išvykę į užsienį skaityti paskaitų, dalyvauti tarptautinėse konferencijose, seminaruose ar mokslo projektų partnerių susitikimuose.

Profesorius Romualdas Ginevičius apdovanotas garbės ordinu už tarptautinių mokslinių ryšių skatinimą ir stiprinimą
Profesorius Romualdas Ginevičius apdovanotas garbės ordinu už
tarptautinių mokslinių ryšių skatinimą ir stiprinimą (VGTU nuotrauka)

Agnė Mažeikytė
Viešosios komunikacijos direkcija
Vilniaus Gedimino technikos universitetas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.