Kviečiame dalyvauti XXVI Baltijos šalių mokslo istorijos ir filosofijos konferencijoje Helsinkyje

Informuojame apie būsimą mokslo istorikų ir filosofų konferenciją, kurios pavadinimas, nusakantis bendrą tematiką, šiais metais – Mokslas kaip profesija (Science as Profession).

Priminsime, kad šios konferencijos pradėtos rengti 1958 m. ir vyksta kas dvejus trejus metus trijų Baltijos valstybių (Estijos, Latvijos, Lietuvos) mokslo centruose (Plačiau: www.bahps.org). Prie suvienytos forumų programos prisijungus Suomijos mokslininkams, į konferencijų kaitos ratą įsijungė mūsų kaimynė – ketvirtoji Baltijos valstybė.
Pirmą kartą Baltijos valstybių mokslo istorikų konferencija vyks Helsinkyje 2014 m. rugsėjo 21–22 d.
Konferencijos tematikai aktualūs klausimai: Kaip mokslo sritys ir inžinerinė veikla tapo profesija? Kaip moksliniai siekiai ir karjera laipsniškai profesionalėjo dabarties įvykių panoramoje? Kaip šiame procese vyko veiklos struktūrų institucionalizacija? Koks yra visuomenės nuomonės vaidmuo ir kaip elgėsi mokslininkai mokslo ir technologijų raidos kelyje? Koks neprofesionalų indėlis į mokslo (bei medicinos) ir technikos raidą? Ar heretiškos, neįprastos idėjos suvaidino teigiamą vaidmenį mokslo ir inžinerijos progreso kryptyje?
Konferencijos programos taryba priims ir kitokio pobūdžio pranešimų tezes, susijusias su bendru kontekstu. Taip pat bus priimtos ir tradicinės Baltijos valstybių mokslo istorijos ir filosofijos konferencijų temos. Organizatoriai pageidautų temų, aptariančių metodologinius ir filosofinius mokslo problematikos klausimus.
Itin gerai paruoštų pranešimų temos (vėliau paruoštos kaip moksliniai straipsniai) bus publikuojamos tarptautiniame aukšto indekso leidinyje „Acta Baltica historiae et philosphiae scientiarum“.
Konferencijos organizatoriai lauks tezių, kurių apimtis 300–500 žodžių, iki 2014 m. kovo 31 d.
Apie konferenciją plačiau skaitykite renginio portale, kuriame, nuolat atnaujindami turinį, skelbsime konferencijos rengimo naujienas: http://www.oppihistoriallinenseura.fi/balticconference2014/
Baltijos valstybių mokslo istorijos ir filosofijos asociacija
Lietuvos mokslo istorijos ir filosofijos bendrija

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.