Vienas iš Rubiko galvosūkių panaudotas mobiliajam prietaisui kurti

Išmaniųjų prietaisų gamintojai nuolat pristato vis naujų tipų ekranus – plonesnius, lanksčius, atsiverčiančius, ant abiejų pusių. Tyrėjai iš Hasselto universiteto (Belgija) pasiūlė dar vieną – įvairiai transformuojamą ekraną, kurį galima paversti ir didesniu planšetinio kompiuterio ekranu, ir žaidimų valdymo konsole.

Šs futuristinis sprendimas paremtas nenauju Vengrijos architekto Erno Rubiko išradimu, pavadintu „Rubik Magic“ – aštuonių kvadratinių plokštelių, kurias galima lankstyti, dėlionei suteikiant įvairias formas.
magic02

Tiesa, „Rubik Magic“ netapo tokiu populiariu žaidimu kaip garsusis Rubiko kubas, tačiau pasirodė, kad idėja gali tikti keičiamo ekrano dydžio prietaisams.
Keliais judesiais telefoną galima transformuoti į planšetinį kompiuterį ar net į apyrankę.
padle
Kol kas pristatomas tik prietaiso, pavadinto „Paddle“ prototipas, jame vaizdas kuriamas išoriniu projektoriumi sujuntu su optine sekimo sistema, nustatančia, kurioje vietoje yra ekranas ir kokio jis dydžio. Todėl kol kas jis nėra nešiojamas, tačiau pati idėja yra labai įdomi, ir neabejotina, kad aršiai tarusavyje konkuruojantys pagrindiniai išmaniųjų telefonų gamintojai gali pamėginti ją įgyvendinti.
Būtų visai neblogai išsitraukus telefoną iš kišenės jį išlankstyti iki knygos dydžio ir patogiai skaityti elektronines knygas ar naršyti internete, ar nešioti apsivyniojus kaip apyrankę  apie riešą.

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.