„Google“ inovacijos

Septintoje kasmetinėje konferencijoje „Google I/O“, skirtoje programinės įrangos kūrėjams, buvo pristatytos kelios inovacijos.

Android wear

Pasakius „Ok Google“ savo apyrankei, bus galima susirišti su išmaniuoju telefonu ir perskaityti ar pasiųsti žinutę, pažiūrėti dienotvarkę ir atlikti kitus veiksmus, neišsitraukiant telefono. Pirmieji modeliai – „LG G Watch“ ir „Samsung Live Gear“.

wear
Android Auto

Šis įtaisas leis telefonui su „Android“ operacine sistema prisijungti prie automobilio valdymo sistemos „Android Auto-enhanced car“, kuri turi būti išleista iki šių metų pabaigos.
Tuomet automobilyje bus galima naudotis „Google“ žemėlapiais, teikti žodines paieškos užklausas, valdyti radiją ir atlikti kitus veiksmus.

 

Chromecast

Tai nedidelis įtaisas, leidžiantis interneto turinį – video, radijo įrašus, muziką leisti per televizorių, juo bus galima vykdyti žodinę TV laidų ir filmų „Google Play“ ir „YouTube“ paiešką.


Cardboard

Tai – iš kartono išklotinės pasidaromi papildytos virtualiosios realybės akiniai (jų viduje įdedamas išmanusis telefonas).
„Google“ pateikia ir instrukcijas, kaip tokį įtaisą pasidaryti ir pačiam: http://g.co/cardboard. Be kartono ir išmaniojo telefono, dar reikės lipnios juostos, lęšių ir magneto.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.