Tarptautinė organinės sintezės konferencija „Balticum Organicum Syntheticum, BOS2014“

2014 metų liepos 6-9 dienomis Vilniaus universitetas organizuoja tarptautinę organinės sintezės konferenciją Balticum Organicum Syntheticum (trumpiau – BOS2014; plačiau apie konferenciją: http://www.boschem.eu ). Lietuvos sostinėje vyksiančios konferencijos metu bus aptariami naujausi pasiekimai organinės sintezės srityje, pranešimus skaitys žymiausi pasaulio mokslininkai, tarp jų ir Nobelio premijos laureatas, konferencijos dalyviai turės galimybę susipažinti su Vilniumi.

BOS2014 yra nuo 2000-tųjų kas dvejus metus Lietuvos, Latvijos ir Estijos sostinėse rengiamų mokslinių konferencijų tęsinys ir yra vertinama mokslo pasaulyje dėl aukšto lygio pranešimų – pastaraisiais metais BOS konferencijose dalyvavo Nobelio premijos laureatai R. Noyori ir B. K. Sharpless‘ą (2001 m.), R. Grubbs (2005 m.), A. Suzuki (2010 m.).

Šiemet vyks jau aštuntoji konferencija, kurios programoje numatyta net 19 kviestinių svečių pranešimų. Konferencijoje bus pristatomi šiuolaikiniai teoriniai organinės sintezės klausimai ir praktiniai taikymo rezultatai. Pats žymiausias šių metų pranešėjas – 2010 metų Nobelio premijos laureatas chemijos srityje Ei-ichi Negishi iš Purdue universiteto, JAV. Dalyvaus ir kiti žinomi mokslininkai, tokie kaip T. Hudlicky iš Brock Universiteto, Kanados, A. Jirgenson iš Organinės Sintezės Instituto Latvijoje, M. Larhed iš Uppsala Universiteto, Švedija, I. Marek iš Izraelio Technologijos Instituto, Izraelis, H. Waldmann iš Max Planck Instituto Vokietijoje, E. Nakamura iš Tokijo Universiteto, Japonija, bei JAV mokslininkai M.J. Krische, Teksaso Universitetas, J. Leighton, Columbia Universitetas, T. Rovis, Kolorado Universitetas. Lietuvos mokslininkams atstovaus Edvinas Orentas iš Vilniaus Universiteto, pastaraisiais metais paskelbęs itin aukštai įvertintų mokslinių darbų. Pranešimus taip pat skaitys didžiausių pasaulio chemijos ir farmacijos kompanijų atstovai apie organinių medžiagų sintezės technologinių procesų parengimą ir įdiegimą pramonėje: Andras Horvath (Johnson & Johnson, Belgija), Stefan Abele (Actelion Pharmaceuticals, Šveicarija), Olivier Dirat (Pfizer, Jungtinė Karalystė) bei B. Nugent (Vertex Pharmaceuticals, JAV).

Taip pat BOS2014 konferencijoje dalyvaus dešimtys Lietuvos mokslo ir studijų institucijų doktorantų ir magistrantų, kurie pristatys stendinius pranešimus ir turės galimybę diskutuoti su aukščiausio lygio mokslininkais, susirinksiančiais Vilniuje, bei su vertinimo komisija, kuri išrinks ir apdovanos geriausius stendinius pranešimus. Jauniesiems mokslininkams taip pat yra pristatoma BOS konferencijų naujovė: numatomas trumpas paskaitų ciklas apie šiuolaikinių organinės sintezės metodų vystymą doktorantams bei kitiems pageidaujantiems dalyviams, kurį skaitys prof. A.V. Sniečkus.

 

Kontaktinis asmuo pasiteirauti – Gintvilė Valinčiūtė, gintvile@olimpiados.lt, +37065386120.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.