Įteikta Juozo Virbicko premija

2014 m. birželio 27 d., minint Tarptautinę žvejų dieną, įteikta Juozo Virbicko premija. Jos laureatai – Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vilmantas Graičiūnas ir neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius Jonas Krakys.

Kaip sakė premiją teikdamas aplinkos viceministras Linas Jonauskas, V. Graičiūnas žuvų išteklių apsaugai yra skyręs itin daug jėgų, energijos ir pastangų. Šis darbas jam yra tapęs gyvenimo būdu.

  1. Krakys – buvęs ilgametis Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono agentūros pareigūnas, aktyviai kovojęs su brakonieriais. Jis iki šiol yra ištikimas gyvosios gamtos apsaugai, nors ir teko smarkiai nukentėti nuo pažeidėjų kulkų.

Aplinkos ministerijos Juozo Virbicko premija lyginiais metais skiriama už nuopelnus žuvų išteklių apsaugos ir žvejybos kontrolės srityje, nelyginiais – už nuopelnus žuvininkystės mokslo, visuomenės švietimo, tausaus žuvų išteklių naudojimo propagavimo srityse.

J. Virbicko premijos laureatas  Vilmantas Graičiūnas
J. Virbicko premijos laureatas Vilmantas Graičiūnas

Ji skirta įamžinti profesoriaus Juozo Virbicko (1939–2006) atminimą. Jis laikomas Lietuvos žuvininkystės mokslo mokyklos kūrėju, daug metų vadovavo Ekologijos, Zoologijos ir parazitologijos institutams, yra daugelio knygų, žodynų, mokslinių straipsnių autorius. Profesoriaus darbai padėjo pagrindą tausios žuvininkystės vystymui Lietuvoje.
Parengė Paulius Paulaitis, Visuomenės informavimo skyriaus vedėjas, LR Aplinkos ministerija

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.