Biotechnologijos ir biofarmacijos specialistų rengimui – šiuolaikiška infrastruktūra

Biotechnologijos ir biofarmacija – sparčiai besivystančiosios mokslo sritys, darančios tiesioginį poveikį viso ūkio plėtrai. Gyvosios gamtos mokslai ir biotechnologijos tampa vis svarbesni ir labiau pripažįstami sveikatos apsaugos sektoriuje, kuriant naujus gydymo ir ligų prevencijos metodus. Todėl pagrindinės šių sričių mokslo ir studijų veiklą plėtojančios Lietuvos mokslo ir studijų institucijos identifikavo perspektyviausias sritis, kuriose sutelktas specialistų potencialas ir yra didžiausios plėtros perspektyvos. Remiantis šiais duomenimis, parengtas ir įgyvendinta projektas „Biotechnologijos ir biofarmacijos specialistų rengimui ir MTEP veiklai skirtos infrastruktūros kūrimas bei atnaujinimas – BIOTEFA – C/D“.
Vilniaus universitetas, koordinuodamas šį projektą su partneriais, atnaujino ir išplėtojo medicininės molekulinės diagnostikos ir ląstelių technologijų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros infrastruktūrą, atnaujino laboratorijas, skirtas biotechnologijos ir biofarmacijos mokslams ir studijas.
Didžiausia projektui skirtų lėšų dalis – 28,76 mln. litų panaudota įsigyti mokslinę ir mokomąją įrangą. Atnaujinta 14 mokomųjų ir 31 mokslinės laboratorijos įranga, todėl akivaizdžiai pagerėjo biotechnologijos ir biofarmacijos studijų kokybė bei sąlygos aukšto lygio moksliniams tyrimams. Iš jų net 10 mokomųjų ir 17 mokslinių laboratorijų atnaujinta Vilniaus universitete. Įgyvendinus šį projektą Vilniaus universitete 2013 metais pradėta vykdyti bakalauro studijų programa „Mikrobiologija ir biotechnologija“.
„BIOTEFA – C/D“ projekto baigimo proga spalio 29 d. Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultete surengta spaudos konferencija. Dalyvavo projekto vadovas, Gamtos mokslų fakulteto dekanas prof. dr. Osvaldas Rukšėnas, projekto administratorė doc. dr. Ramunė Grikšienė, šio projekto partnerių ir žiniasklaidos atstovai.
Parengta pagal VU Informacijos ir ryšių su visuomene
skyriaus vedėjos Nijolės Bulotaitės pranešimą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.