GARBĖS DAKTARO VARDAS – ANTROPOLOGUI ANTANUI POŠKAI

“The Times of India” lapkričio 9 d. pranešė, kad Kalkutos universitetas nusprendė suteikti pomirtinį Garbės daktaro vardą vienam iš žymiausių pasaulio tyrinėtojų – lietuviui keliautojui ir antropologui Antanui Poškai, 1929 metais įvykdžiusiam neįtikėtiną žygį – motociklu iš Vilniaus pasiekusiam Indiją ir ilgus gyvenimo metus pašventusiam Indijos kultūros ir jos įtakos pasaulio kultūrai tyrimams.
Lapkričio 28 d. Indijos Prezidentas Pranab‘as Mukherjee kartu su Vakarų Bengalijos gubernatoriumi Keshari Nath Tripathi ir vicekancleriu Suranjan Das dalyvaus universiteto diplomų įteikimo šventėje, suteikiant garbės daktaro vardą lietuviui už jo įnašą į indologijos studijas. Lietuvos ambasadorius Indijoje Laimonas Talat-Kelpša pakvietė A. Poškos dukrą Laimutę Kisielienę atsiimti jos tėvui skirtą garbės daktaro diplomą. Kaip rašo „The Times of India“ (TOI), ji pirmą kartą apsilankys Indijoje ir skirs laiko susipažinimui su tėvo žingsniais šioje šalyje. Laimutė yra choreografijos ir šokio metodologijos profesorė Lietuvos Edukologijos universitete.
Kalkutos universitetas yra seniausias (įkurtas 1857 m. sausis 24 d.) ir didžiausias šiame Indijos mieste, išugdęs keturis Nobelio premijos laureatus. Pagal:
http://timesofindia.indiatimes.com/world/uk/: Calcutta University to confer posthumous doctorate to Lithuanian traveller and anthropologist Antanas Poska. (Išsamiau – kitame „Mokslo Lietuvos“ numeryje)

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.