NAUJAS MOKSLO IR TECH-NOLOGIJŲ CENTRAS

Lapkričio 14 d. Kaune kuriamame „Santakos“ slėnyje atidarytas Kauno technologijos universiteto Mokslo ir technologijų centras bei Technologinis verslo inkubatorius. Atidaryme dalyvavo Europos Komisijos narys, atsakingas už tyrimus, mokslą ir inovacijas, Karlosas Moedasas, Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir kiti svečiai.
„Kurdami mokslo ir verslo slėnius koncentruojame Lietuvos mokslo potencialą. Mūsų atnaujintos laboratorijos savo įranga nenusileidžia geriausiems Europos mokslo centrams. Sėkmingai startuojantis „Santakos“ slėnis suteiks naują bendradarbiavimo postūmį Lietuvos mokslui ir verslui, o Lietuvos ateičiai – studentams – atvers plačias galimybes atrasti naujas mokslo idėjas ir jas sėkmingai panaudoti kuriant inovacijas“, – sakė švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis.
Viename iš didžiausių Lietuvoje atviros prieigos KTU Mokslo ir technologijų centre bei Technologiniame verslo inkubatoriuje bus sutelktas ypač perspektyvių – darniosios chemijos ir biofarmacijos, ateities energetikos ir mechatronikos, informacinių ir komunikacinių technologijų – sričių mokslo ir studijų potencialas, greta kurio įsikurs glaudžiai su mokslo institucijomis bendradarbiaujančios verslo įmonės. Tikimasi, kad Santakos slėnis taps esmine grandimi, jungiančia perspektyviausias technologijas ir žinioms imlias įmones. Jų bendradarbiavimas skatins tyrėjus praktiškai įgyvendinti idėjas, kurios ateityje virstų sėkmingais verslo projektais. Mokslo ir technologijų centras ir Technologinis verslo inkubatorius bus atviras Lietuvos ir užsienio aukštojo mokslo ir verslo organizacijų atstovams.
KTU „Santakos“ slėnyje bus įrengta apie 350 darbo vietų. Sumontuotos įrangos vertė siekia beveik 89 mln. litų. Suplanuota, jog mokslinių tyrimų erdvės užims 9 tūkst. kv. m. plotą. Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 150 mln. litų. Švietimo ir mokslo ministerija jam skyrė 125,6 mln. litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Numatoma, kad per trejus metus KTU Technologiniame verslo inkubatoriuje įsikurs ir savo verslą plėtos 40 naujų įmonių. Parengta pagal Švietimo ir mokslo ministerijos informaciją

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.