MOKSLININKŲ DARBAI SKATINA PASIDIDŽIAVIMĄ LIETUVA

„Nature“ žurnalas atliko viso pasaulio prestižiškiausiuose mokslo žurnaluose publikuojamų straipsnių analizę. Jo indeksas sudaromas analizuojant 68 gamtos mokslų žurnalus, kuriuos labiausiai vertina pasaulio mokslo bendruomenė. Lietuva šiame indekse užima 52-ąją vietą tarp visų pasaulio valstybių. 2013 m., palyginti su 2012 m., mūsų valstybė smarkiai pakilo, o mokslinės produkcijos dalis išaugo 41,7 proc. Matyti, kad 2014 m. Lietuvos mokslininkų publikacijų skaičius vėl išaugo, nors palyginamoji lentelė dar nėra pateikiama.

Ypač džiugina tai, kad iš 2014 m. iki spalio 30 d. registruotų 50 Lietuvos mokslo publikacijų net 41 publikacijos autoriai ar bendraautoriai yra Vilniaus universiteto mokslininkai. Tarp Vilniaus universiteto mokslininkų itin ryškus Teorinės fizikos ir astronomijos instituto mokslininkų indėlis.

„Thomson Reuters“ agentūros duomenimis, „Nature“ – labiausiai cituojamas pasaulyje mokslinis tarpdisciplininis žurnalas. Šis indeksas atnaujinamas kas mėnesį. Parengta pagal Liudmilos Januškevičienės (VU Informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus) pranešimą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.